Macaroni met tomatensaus

Macaroni met tomatensaus Macaroni met tomatensaus 0 0 5 0

maart 21, 2015

Macaroni met tomatensaus

Over macaroni met tomatensaus

Macaroni met tomatensaus is eigenlijk gewoon een 'oer Hollands' recept. Macaroni zoals wij dat kennen, kent men in Italië niet en Maccheroni wat de Italianen wel kennen wordt gebruikt voor in de soep. Desalniettemin... wij zijn dol op macaroni en helemaal in combinatie met tomatensaus. Om die reden een super lekker recept voor een heerlijke tomatensaus met macaroni. Een recept waar sommige Italianen jaloers op zijn.

Op zoek naar meer lekkere recepten met macaroni? Bekijk dan ons overzicht met macaroni recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: macaroni recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g macaroni

300g gehakt

1 dikke klont boter

2 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 teen knoflook

1 eetlepel oregano

50ml Italiaanse droge witte wijn

400g gepelde tomaten

Vers gemalen peper

Zeezout

Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

Voorbereiding

1Net als eigenlijk voor alle andere recepten geldt ook voor dit recept voor macaroni met tomatensaus dat het handig is om alle ingrediënten van tevoren te snijden en klaar te zetten, zodat je niet meer hoeft te snijden tijdens het kookproces. Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als je gewoon macaroni met tomatensaus gaat maken.

2Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot en snij deze in kleine stukjes. Schaaf alvast wat Parmigiano Reggiano en hak de verse peterselie helemaal fijn. Klinkt eenvoudig, maar om alle nog te moeten snijden als het gehakt al in de pan zit is ook niet ideaal. Ook het hakken van peterselie en het schaven van kaas als de macaroni met tomatensaus al is opgediend, is niet handig. Je wilt het namelijk in 1x kunnen serveren.

Bereiding

1Voor de bereiding van de tomatensaus voor dit macaroni recept begin je met het verwarmen van een koekenpan. Als deze heet is, doe je de boter en olijfolie in de pan. Zodra deze een mooie kleur hebben en niet meer schuimt, doe je het gehakt in de pan. Bak het gehakt lekker bruin en knapperig, hierdoor krijgt het gehakt extra veel smaak.

2Vervolgens doe je de teen knoflook, de sjalot en de eetlepel oregano in de pan. Fruit deze ingrediënten circa 2 tot 3 minuten. Let er wel goed op dat de knoflook niet bruin wordt, want dit geeft een bittere smaak aan het gerecht. Om dit recept voor macaroni met tomatensaus een rijke smaak te geven, blus je de inhoud van de pan af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat de wijn absorberen en als de wijn helemaal is verdwenen, doe je pas de tomaten in de pan. Roer de tomaten door de andere ingrediënten, zodat er langzaam een lekkere tomatensaus ontstaat. Breng de tomatensaus voor de macaroni op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Proef de tomatensaus en als je denkt dit smaakt lekker, voeg je nog 1 keer wat extra zeezout toe. Weet je waarom..? Dan pas smaakt de tomatensaus extra lekker!

3Zet de tomatensaus nu op zacht en laat de saus lekker pruttelen terwijl je de macaroni maakt. Verwarm een pan water voor de het koken van de macaroni en pas als het water kookt doe je de pasta in de pan met eveneens wat zeezout. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. De macaroni moet nog wat bite hebben voor het lekkerste resultaat voor dit recept. Giet de macaroni af, doe deze terug in de pan en roer gelijk wat tomatensaus door de macaroni. Hierdoor voorkom je dat de macaroni gaat plakken. Doe nu ook de gehakte verse peterselie in de pan met macaroni met tomatensaus en roer het geheel goed door.

4Serveer de macaroni met tomatensaus in diepe borden. Als je nog een beetje tomatensaus over hebt, kun je nog een beetje bovenop de macaroni doen. Strooi hier rijkelijk Parmigiano Reggiano overheen en garneer eventueel met nog een klein beetje verse peterselie. Dit recept voor macaroni met tomatensaus is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.