Macaroni gehakt

Macaroni gehakt Macaroni gehakt 5 0 5 3

maart 18, 2015

Macaroni gehakt

Over macaroni met gehakt

Zoals ook al bij eerdere recepten genoemd kennen wij in Nederland 'Macaroni', maar in Italië kent men dit helemaal niet. In Italië in een vergelijkbare soort pasta met de naam 'Maccheroni'. Maccheroni is langer, dikker en heeft niet de vorm van een 'elleboogje'. Om dat macaroni in Nederland erg populair is, heet het recept 'Macaroni met gehakt', maar wordt er gebruik gemaakt de Italiaanse soort pasta Maccheroni. Dit is een lekker pasta recept met zeer kruidige gehakt in tomatensaus. Een recept wat zeker de moeite waard is van het proberen!

Wil je meer macaroni recepten bekijken? Ga dan naar onze pagina met alle macaroni recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: macaroni recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g macaroni

200g half-om-half gehakt

Verse peper

Zeezout

1/2 eetlepel tomatenpuree

Italiaanse kruiden

Parmigiano Reggiano

2 tenen knoflook

2 sjalotten

400g gehakte tomaten

Olijfolie

Voorbereiding

1Pel de knoflook en de sjalotten en snij deze in kleine stukjes. Verzamel alle Italiaanse kruiden die je in huis hebt, snij deze zo fijn mogelijk en gebruik deze voor het kruiden van het gehakt. Denk hierbij aan oregano, peterselie, rozemarijn, tijm en salie.

Bereiding

1Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin 1 teentje knoflook en 1 sjalot. Als de knoflook en de sjalot een mooie kleur hebben, meng je deze met de halve eetlepel tomatenpuree. Laat 1 tot 2 minuten op het vuur staan, zodat de smaken goed in de puree kunnen trekken en draai het vuur dan uit.

2Ondertussen kruid je het gehakt met verse peper, zeezout, geraspte Parmigiano Reggiano en alle Italiaanse kruiden die je in huis hebt kunnen vinden. Voeg het mengsel van tomatenpuree toe aan het gehakt en kneed dit zodat de alle ingrediënten gelijkmatig over het gehakt zijn verdeeld.

3Verwarm nogmaals 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je de gehakt in grove stukken in de pan. Bak het gehakt hard aan, zodat dit een mooie bruine kleur krijgt. Zorg ervoor dat het gehakt lekker grof blijft.

4Doe na een paar minuten ook het tweede teentje knoflook en de tweede sjalot in de pan en na weer een paar minuten ook de gehakte tomaten. Breng de tomatensaus op smaak met verse peper en zeezout en laat daarna lekker pruttelen.

5Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente' in gezouten water. Als de macaroni klaar is, giet je deze af en gaat de macaroni direct terug in de pan. Doe gelijk een deel van de tomatensaus met gehakt bij de macaroni om te voorkomen dat deze gaat plakken.

6Dien de macaroni met gehakt op en schep hier nog wat tomatensaus en eventueel wat gehakt overheen. Om het gerecht af te maken rasp je nog wat Parmigiano Reggiano over de macaroni. De finishing touch is het blaadje basilicum wat niet mag ontbreken voor een lekkere frisse smaak. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

5 Reviews

Joop

februari 18, 2022

Goed recept en lekker lang laten pruttelen……..dat is het geheim!

Tjerk Kleisma

mei 5, 2020

Ciao Ada,
Grazie voor jouw reactie bij dit recept!
Ik heb de stappen van de bereiding iets duidelijker uitgelicht, zodat jij precies weet wanneer de tomaat de pan ik gaat.
Dit vindt je terug bij stap 4, tegelijk met de ui en knoflook.

Saluto, Tjerk

Tjerk Kleisma

mei 5, 2020

Ciao William,

Grazie voor het doorgeven!
Ik heb de stappen in het recept bekeken en het aangepaste naar de juiste volgorde.
Vreemd genoeg husselt het systeem waarin de content van de website wordt gevuld, de content wel eens door elkaar 🙁

Saluto, Tjerk

Ada

februari 8, 2020

Ziet er goed uit! Wanneer gaan de tomaten erbij?

Bea

juni 14, 2017

Heerlijk recept, en dan was ik de gehakte tomaten nog wel vergeten ;-).
De smaak is heel goed.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.