Macaroni kaas

Macaroni kaas Macaroni kaas 0 0 5 0

maart 18, 2015

Macaroni kaas

Over macaroni met kaas

Vaak wordt er in Nederland gedacht dat er maar 2 soorten pasta zijn, namelijk spaghetti en macaroni. Dit is natuurlijk niet het geval, er zijn wel honderden soorten pasta. Sterker nog, de pasta die wij in Nederland kennen als macaroni, kent men in Italië helemaal niet. Wel bestaat er een soort pasta welke erg lijkt op macaroni, dit is de zogenaamde Maccheroni. Deze 'macaroni' is langer en dikker dan de elleboogjes die wij vaak in de keuken gebruiken.

In dit recept wordt dus logischerwijs gebruik gemaakt van Maccheroni. Bovendien is dit niet zomaar macaroni met kaas, de kaassaus maken wij helemaal zelf zonder dat hier een zakje of een potje uit de supermarkt aan te pas komt. Dit is natuurlijk verreweg het lekkerst!

Toch op zoek naar meer recepten voor macaroni? Bekijk ons volledige overzicht met macaroni recepten!!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: macaroni recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g macaroni

20g boter

15g bloem

250ml melk

30g Parmigiano Reggiano

1 klein scheutje witte wijn

1 theelepel dragon

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Weeg alle hoeveelheden nauwkeurig af, want dit komt heel precies. Schaaf voor je gemak alvast de Parmigiano Reggiano, dan hoef je deze straks alleen nog maar toe te voegen aan de saus.

Bereiding

1Gebruik een pannetje met een dikke bodem en verwarm hierin de boter. Als de boter een mooie goudbruine kleur heeft, doe je ook de bloem in de pan. Roer met een pollepel de bloem snel door de boter, zodat er een roux ontstaat. Laat de roux 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken, dit voorkomt later dat de saus naar bloem smaakt en klonterig wordt.

2Roer vervolgens met een garde de melk scheutje voor scheutje door de roux. Voeg de melk niet in 1x toe, want dan loop je het risico dat de saus niet dik wordt. Doe de dragon samen met wat verse peper door de saus en laat zachtjes 5 tot 10 minuten op het vuur staan. Eventueel kun je ervoor kiezen om een sudderplaatje of warmhoudplaatje te gebruiken.

3Ondertussen kook je de macaroni is ruim kokend gezouten water 'al dente'. Als de macaroni bijna de gewenste textuur heeft, maa je de kaassaus af. Smelt de Parmigiano Reggiano in de saus en roer het geheel goed door. Indien de kaassaus te dik wordt, kun je een klein scheutje Italiaanse droge witte wijn overwegen toe te voegen. Proef de kaassaus en voeg desgewenst nog een beetje zeezout toe om de kaassaus helemaal op smaak te brengen.

4Giet de macaroni af en doe deze terug in de pan. Schenk de kaassaus over de macaroni en roer de saus gelijk goed door de pasta, hiermee voorkom je dat deze gaat plakken. Serveer de macaroni met kaas in diepe borden of een kommetje. Garneer met peterselie en maal nog wat verse peper over de macaroni met kaas voor extra smaak. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.