Mascarpone met citroen

Mascarpone met citroen Mascarpone met citroen 5 0 5 6

november 5, 2017

Mascarpone met citroen

Over dit recept voor Mascarpone met citroen

Dit recept is een variatie op Mascarpone met amandel. Toen ik dit recept voor de eerste keer maakte, wist ik zeker dat dit niet de laatste keer zou zijn. Het is natuurlijk altijd leuk om te variëren met recepten of deze gewoon eens op een andere manier te bereiden.

In dit recept speelt de citroen de hoofdrol. Toetjes met citroen vind ik sowieso altijd erg lekker. En vanaf het eerste moment dat ik de variant met amandel had gemaakt, had ik ook al in mijn hoofd zitten dat er sowieso ook een variant moest komen met citroen. Dat is dus gelukt ;) geniet van dit lekkere toetjes recept! Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: toetjes recept voor 6 personen

Ingrediënten

500ml slagroom

300g Mascarpone

150g poedersuiker

1 citroen

Verse munt

Voorbereiding

1Rasp de buitenkant van de citroen met een fijne rasp. Als het goed is, rasp je zodoende de buitenkant van de citroen mooi fijn. Probeer te voorkomen dat je ook het wit onder de schil mee raspt, dit heeft namelijk een bittere smaak. Pers de citroen daarna uit.

2Roer de Mascarpone een klein beetje los. Dit kun je doen vanuit de verpakking, maar je kunt er ook voor kiezen om de Mascarpone in een kommetje of schaaltje te doen en dan te roeren. Doe dit vooral niet te lang, dan wordt de Mascarpone te slap.

Bereiding

1Doe de slagroom in de schaal van een mixer en klop deze langzaam dik. Begin met het laagste standje en voer het tempo geleidelijk op tot de hoogste stand. Als de slagroom er mooi stevig uit ziet, is deze voldoende geklopt.

2Voeg vervolgens ook de poedersuiker toe aan de slagroom. Zet de mixer nog een keertje aan op de laagste stand en zorg ervoor dat de poedersuiker mooi gelijkmatig wordt verdeeld over de slagroom.

3Herhaal dit principe eigenlijk met de Mascarpone. Voeg de Mascarpone toe, klop de inhoud van de mixer kort op het laagste standje en zorg voor een gelijkmatige verdeling.

4Last but nog least, voeg ook de geraspte citroenschil toe. Roer de citroen voorzichtig met een spatel door het mengsel van Mascarpone en slagroom.

5Proef of je tevreden bent over de hoeveelheid citroen die je terug proeft. Indien je dit onvoldoende vindt, kun je ook nog wat citroensap toevoegen. Doe dit wel met beleid, want de citroen kan hierdoor snel overheersen.

6Als de smaak goed is, schep je deze heerlijke creme over in de glaasjes. Zet de toetjes vervolgens enige tijd in de koelkast om op te stijven. Bij het opdienen rasp je er nog wat schil overheen en zet je er een blaadje munt op ter garnering. Dit lekkere toetje is nu helemaal klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

7 Reviews

Sanne

april 9, 2021

heerlijk resept . Geen 5 steren wand ik mis het bastonje koekjes. Ferder zeker een geweldenaar

francis

augustus 11, 2020

het is echt super lekker en zeker bij een lang warme zomers dag.
ik heb er zelf wel wat gekruimelde bestonje koek doorheen gedaan

José

december 14, 2019

Fijn dat er ook een recept zinder amandel is! Heb een allergie voor noten en dus ook amandelen. Bijna overal gooien ze tegenwoordig noten in! Jammer voor mensen zoal ik met een allergie! Super dat dit heerlijk recept met citroen kan heb het ook gemaakt met mandarijnen en sinasappel heerlijk!!!!

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Oeh, dat klinkt inderdaad als een goede toevoeging!

RS

augustus 25, 2018

Heerlijk. Heb zelf nog in limoncello gedoopte lange vingers toegevoegd en wat amandelschaafsel voor een bite.

piet

april 10, 2018

goed

AvA

januari 21, 2018

Een heerlijk fris nagerecht. Vooral smaakvol na een pastagerecht!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.