Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien Tiramisu met aardbei 4 0 5 1

augustus 17, 2017

Tiramisu met aardbei

Over Tiramisu met aardbeien

De eerste keer dat ik dit recept heb gegeten was een jaar of vijf geleden tijdens onze eerste vakantie naar Toscane. Ik kan mij nog goed herinneren dat we uit eten waren en dat er naast de toetjes die op de kaart stonden nog een ander toetje was. Dit was Tiramisu met aardbeien, oftewel Tiramisu alle Fragola. De serveerster was zo enthousiast over dit toetjes dat er eigenlijk geen ontkomen aan was om dit te nemen. Gelukkig werden we niet teleurgesteld, sterker nog... het was echt onwijs lekker en tijdens deze vakantie zijn we zelfs nog een keertje speciaal terug gegaan naar dit restaurant om nog een keer van dit heerlijke dessert te genieten.

Aan sommige recepten heb je gewoon goede herinneringen en dit is er een van. Omdat het weer zomer is en omdat we vorige maand weer in Toscane zijn geweest, vond ik het de hoogste tijd om dit gerecht zelf een keertje te maken. En eerlijk is eerlijk... het was super lekker. Volg de stappen uit dit recept en ik weet zeker dat jullie net zo zitten te smullen als wij gisteren hebben gedaan. Buon appetio!

Meer toetjes vind je in ons overzicht met desserts.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 50 mins
  • 10 mins

    50 mins

  • Hoeveelheid: tiramisu recept voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten

2 delen eiwit

2 eierdooiers

150g suiker

300g Mascarpone

500g aardbeien

25ml water

70g langer vingers

4 blaadjes verse munt

Voorbereiding

1Scheid het eiwit van het eigeel. Doe de twee delen eiwit in een aparte schaal en doe de twee eierdooiers ook apart. Klop de Mascarpone los met een spatel.

2Verwijder het groen van de aardbeien en snijd de aardbeien daarna in vier stukken.

Bereiding

1Als het goed is, heb je de twee eierdooiers apart in een schaal of kom gedaan. Voeg 50 gram suiker toe. Klop het mengsel van eigeel en suiker in 2 tot 3 minuten lekker luchtig.

2Voeg het mengsel van eigeel en suiker bij de Mascarpone. Roer het mengsel door de Mascarpone. Het is slim om dit eerst met een spatel te doen omdat de Mascarpone waarschijnlijk nog vrij stijf is. Naarmate dit was eenvoudiger gaat, kun met een garde voorzichtig de laatste klontjes eruit roeren.

3Voeg 50 gram suiker bij de twee delen eiwit. Gebruik een keukenmachine/mixer om het eiwit en de suiker samen op te kloppen. Blijf net zo lang kloppen tot dat het eiwit helemaal stijf is. Je moet de eiwitten op de kop kunnen houden zonder dat er iets uit valt.

4Spatel de opgeklopte eiwitten nu heel voorzichtig door de Mascarpone. Als je dit te ruig doet, dan loop je het risico dat de eiwitten 'breken' en dan wordt de Tiramisu niet stijf.

5Leg de stukjes aardbei in een koekenpan en voeg de laatste 50 gram suiker toe samen met de 25 ml water. Bak de aardbeien een paar minuten tot deze warm zijn.

6Doe 20% van de aardbeien in een staafmixer samen met al het vocht wat in de koekenpan zit. Pureer deze tot aardbeiensap. De overige 80% van de aardbeitjes mogen worden afgekoeld.

7Gebruik het aardbeiensap om de lange vingers mee te 'marineren'. Zelf heb ik hiervoor het aardbeienvocht in een schaal gedaan en de lange vingers hierin gelegd. Even een keertje keren, zodat beide kanten zich helemaal kunnen volzuigen en het is tijd om de Tiramisu te bouwen.

8Schep eerst een laagje van de Mascarpone vulling in een schaal of in een glas. Breng daarna een laagje lange vingers aan, weer wat van de vulling en dan een laagje aardbei. Vervolgens voeg je weer wat vulling toe, nog wat lange vingers en eindig met de vulling. Zet de Tiramisu nu in de koelkast en laat een paar uur opstijven. Doorgaans duurt dit 2 tot 3 uur.

9Als de Tiramisu met aardbei helemaal is opgestijfd is het tijd om je vrienden, familie of buren hiermee te verrassen. Kruimel er nog wat lange vingers boven op en garneer met een blaadje verse munt. Geniet van dit lekkere typisch Italiaanse dessert! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Evelien

augustus 28, 2017

Wauw dit toetje was zo verfrissend en romig lekker!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.