Mascarpone met amandel

Mascarpone met amandel Mascarpone met amandel 5 0 5 1

september 1, 2017

Mascarpone met amandel

Over dit recept voor Mascarpone met amandel

Alweer een tijdje terug waren we in Amsterdam en na een middagje shoppen zijn we uit eten geweest bij Casa Nostra. Bij dit kleine Italiaanse restaurant aan de Ceintuurbaan heb ik de inspiratie opgedaan voor dit recept. Nadat we een uitgebreide antipasti hadden gehad en aansluitend vers gemaakte pasta, namen we nog een kijkje op het menu voor een 'dolci'. Dat werd een crème van Mascarpone met de smaak van amandel daarin verwerkt. Dit was werkelijk een goddelijk dessert!

Sindsdien heb ik mij altijd afgevraagd hoe dit recept daar werd gemaakt. Na wat research op Italiaanse recepten websites kwam ik er achter dat dit helemaal niet zo moeilijk hoefde te zijn. Eigenlijk leek het er zelfs op dat dit een heel eenvoudig dessert zou zijn. Dus toen ik vanochtend fris en fruit uit mijn bed kwam en mijn ontbijtje naar binnen had gewerkt, heb ik dit toetje gemaakt. En ja, het is een super eenvoudig recept om te maken... En ja, het smaakt net zo lekker als in mijn herinnering aan ons bezoekje aan Casa Nostra. Wat mij betreft de aanrader onder de Italiaanse toetjes van dit moment!

Extra info over dit recept

  • Bereiding: 15 mins
  • 15 mins

  • Hoeveelheid: Mascarpone recept voor 4 personen

Ingrediënten

250ml slagroom

150g Mascarpone

75g poedersuiker

Amandellikeur

Een paar amandelen

Cacaopoeder

Bereiding

1Doe de Mascarpone in een schaal en klop deze met een lepel of spatel los. Mascarpone is van zichzelf nogal stijf, dus deze heeft even wat hulp nodig om 'los' te komen.

2Hak de amandel fijn met een mes. Voeg de gehakte amandel en de suiker aan de Mascarpone toe. Roer deze ingrediënten goed door, zodat deze mooi gelijkmatig zijn verdeeld.

3Als laatste roer je er dan ook nog een klein beetje amandellikeur doorheen. Voeg hiervan een klein beetje toe, roer en proef. Daarna bepaal je over nog wat likeur bij moet en herhaal je dit proces.

4Vervolgens pak je een mixer en hierin klop je de slagroom. Als de slagroom mooi stevig is, voeg je het mengsel van Mascarpone en amandel bij de geklopte slagroom. Klopt dit nog een paar seconden voor een gelijkmatige verdeling.

5Proef nog een keertje of de smaak goed is, desgewenst een klein beetje likeur er nog bij, en dan in de glaasjes doen. Daarna zet je de glaasjes Mascarpone met amandel in de koelkast.

6Bij het opdienen strooi je er nog wat cacaopoeder overheen. Dit toetjes recept voor Mascarpone met amandel is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Ciao Monique!

Grazie voor je enthousiaste reactie bij dit recept!

Monique

september 16, 2018

Supersimpel maar heerlijk dessert!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.