Polpette alla menta al sugo – gehaktballetjes met munt in tomatensaus
Voor bij de borrel, het hoofdgerecht (met wat groente en aardappeltjes uit de oven) of door de spaghetti: met deze Italiaanse balletjes kun je alle kanten op. Heel lekker en heel makkelijk. Buon appetito!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 20 mins
- Bereiding: 30 mins
Voorbereiding
1Haal de blaadjes munt van de takjes en hak de blaadjes fijn.
2Pak een grote kom en doe hierin het gehakt, de eieren, paneermeel, geraspte kaas, nootmuskaat, munt, zout en peper.
3Meng alles goed door elkaar (gebruik hiervoor gerust je handen). Laat het gehakt even rusten op een koele plek en maak ondertussen de tomatensaus.
4Verwarm 2 el olijfolie in een pan en voeg de knoflook en het chilipepertje toe. Na een minuut of twee kan de passata toegevoegd worden en een snufje zout. Laat een aantal minuten pruttelen en proef dan of de saus verder op smaak gebracht moet worden (als de passata erg zurig smaakt, voeg dan een theelepel suiker toe).
Bereiding van de gehaktballetjes
1Pak het gehaktmengsel en draai er balletjes van. Als je de balletjes als borrelhap serveert, maak ze dan zo groot als een walnoot. Anders kan het iets groter.
2Verwarm 3 el olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin op middelhoog vuur.
3Zet het vuur onder de pan waarin de saus zit weer aan en voeg zodra de saus heet is de balletjes toe. Laat ze hierin 15 minuten verder garen.