Varkenshaas met witte wijn en rozemarijn

Varkenshaas met witte wijn en rozemarijn Varkenshaas met witte wijn en rozemarijn 5 0 5 2

december 2, 2015

Varkenshaas met witte wijn en rozemarijn

Over varkenshaas met witte wijn en rozemarijn

Varkenshaas met witte wijn en rozemarijn is een typisch Italiaanse wijze om varkenshaas te bereiden. Bij het bereiden van vlees is het altijd erg belangrijk om het vlees eerst op kamertemperatuur te laten komen. Hierdoor wordt in dit geval de varkenshaas sneller van binnen verwarmd tijdens het bereiden. Door de varkenshaas in een gloeiend hete pan te doen, karameliseert het vlees gelijk en dit geeft zowel het vlees als de saus extra veel smaak.

Voor het bereiden van de witte wijn saus is het van belang om de wijn eerst flink in te laten koken, zodat er een geconcentreerde smaak ontstaat. De aanbaksels in de pan in combinatie met de wijn en de smaak van rozemarijn geven de room super veel smaak. Het eindresultaat met varkenshaas is een van onze favorieten van de laatste tijd. Geniet van dit lekkere recept voor varkenshaas met witte wijn en rozemarijn. Buon appetito!

Meer inspiratie voor lekkere vlees recepten vind je op onze pagina met alle vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Vlees recept voor 1 persoon

Ingrediënten

1 varkenshaas

1 dikke klont roomboter

Vers gemalen peper

Zeezout

100ml witte wijn

100ml room

2 takjes rozemarijn

Voorbereiding

1Leg de varkenshaas buiten de koelkast voor de duur van 30 tot 60 minuten, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Snij de varkenshaas in de breedte in stukken van ongeveer 3 centimeter en kruid de varkenshaas met peper en zeezout. Maak de naaldjes rozemarijn los van het takje.

Bereiding

1Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan warm worden. Als de pan gloeiend heet is, doe je de boter in de pan. Zodra de boter niet meer schuimt, leg je de stukken varkenshaas in de pan.

2Bak de varkenshaas hard aan en zorg ervoor dat het vlees in de pan in beweging blijft. Draai het vuur op zacht en na 2 tot 2,5 minuten draai je de varkenshaas om.

3Doe nu ook de rozemarijn in de pan en na een minuut blus je de varkenshaas af met de witte wijn. Als beide zijden van de varkenshaas zijn gebakken en het vlees ongeveer 5 minuten in de pan heeft gelegen, laat je de varkenshaas rusten in een stukje aluminiumfolie.

4Ondertussen laat je de wijn lekker inkoken. Als de wijn nog enigszins vloeibaar is, doe je ook de room in de pan. Roer de wijn en de room lekker door elkaar heen, zodat er een mooi witte wijn roomsaus ontstaat.

5Als het vlees net zo lang heeft gerust als dat het in de pan heeft gelegen, is het tijd om de varkenshaas te serveren. Snijd de stukken varkenshaas in de breedte door de helft en giet de witte wijn roomsaus erover heen. De varkenshaas met witte wijn, rozemarijn en room is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekker vlees recept! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

V.E.Binkhorst

oktober 4, 2021

Wij hebben genoten van een heerlijk bereid stukje varkenshaas. Wat een lekker en makkelijk te bereiden zeer smaakvol gerecht. Dank voor deze aanwinst in mijn keuken.
Mevrouw Victorine E Binkhorst

Fam. Van der Maesen

februari 13, 2021

Heerlijk recept. Ook gesneden blijft de varkenshaas sappig en mals en de saus is heerlijk. We hebben hem aan het eind gebonden met wat maizena.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.