Panna cotta met aardbei

Panna cotta met aardbei Panna cotta met aardbei 0 0 5 0

maart 25, 2015

Panna cotta met aardbei

Over panna cotta met aardbei

Panna cotta is natuurlijk een van de bekendste en meest populaire Italiaanse toetjes. Het maken van panna cotta omvat niet heel veel handelingen, maar de handelingen die je moet doen komen erg precies. Zelfs zo precies dat panna cotta wordt beschouwd als een van de meest lastige toetjes om te maken. Of dit echt zo is...? Van AllesOverItaliaansEten.nl vinden wij dat dit wel meevalt en wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een heerlijke panna cotta zou moeten kunnen maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is er een klein beetje liefde instoppen. Vrij vertaald... hou de room goed in de gaten terwijl je deze kookt en dan komt het allemaal goed. In dit recept voor panna cotta is er voor gekozen om de panna cotta te serveren met een heerlijke aardbeiencoulis en een vers blaadjes munt. Veel plezier & succes toegewenst met de bereiding van dit lekkere recept voor panna cotta met aardbei!

Meer klassieke recepten uit Italië vind je in ons overzicht met Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 3 hrs 30 mins
  • 10 mins

    3 hrs 30 mins

  • Hoeveelheid: panna cotta recept voor 4 personen

Ingrediënten

500ml slagroom

80g suiker

1 vanillestokje

3 blaadjes gelatine

250g aardbei

50g poedersuiker

Een paar blaadjes verse munt

Voorbereiding

1Snij het stokje vanille in de lengte open. Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje en leg dit apart. Bewaar het vanillestokje, gooi deze dus niet weg. Als je ingevroren aardbeien hebt, moet je ervoor zorgen dat deze ontdooid zijn, als je aan het recept begint. Was de verse blaadjes munt en laat deze drogen.

Bereiding

1Doe de slagroom in een pannetje samen met de suiker. Verwarm de slagroom al roerend, zodat de suiker oplost. Zorg ervoor dat de slagroom tegen het kookpunt aanzit, maar voorkom dat deze ook daadwerkelijk kookt. Als dit gebeurt, dan is de kans groot dat de panna cotta schift.

2Als de room warm is, doe je het merg uit het vanillestokje in de pan samen met het stokje zelf. Laat de inhoud van het pannetje nu ongeveer 10 tot 12 minuten zachtjes op het vuur staan. Ook nu mag de room voor de panna cotta niet koken, dus hou je pannetje goed in de gaten. Leg ondertussen de blaadjes gelatine in koud water voor de duur van 5 minuten.

3Probeer het zo te 'timen', dat deze 5 minuten voorbij zijn als de panna cotta lang genoeg op het vuur heeft gestaan. Knijp dat de blaadjes gelatine 1 voor 1 uit en doe deze eveneens 1 voor 1 in de hete room. Schenk dan de room in panna cotta vormpjes of in glaasjes. Zet de panna cotta nu in de koelkast voor de duur van minimaal 3 uur, zodat deze goed kan opstijven.

4Terwijl de panna cotta in de koelkast staat, kun je de aarbeiencoulis maken. Doe de aardbeien in een stafmixer samen met de de poedersuiker. Zet de staafmixer aan, zodat er een mooie gladde substantie ontstaat. Doe de substantie van aardbeien vervolgens in een zeef en druk deze er met de bolle kant van een lepel doorheen. Hierdoor krijg je een prachtige coulis. Denk erom dat je de coulis natuurlijk wel opvangt in een schaal of kom.

5Als het tijd is om de panna cotta met aardbei op te dienen, haal je de panna cotta uit de koelkast. Schep met een lepel de aardbeiencoulis over de panna cotta. Mocht je nog wat aardbeien over hebben, dan kun je deze boven op de panna cotta leggen. Garneer tot slot met een blaadje munt en de panna cotta met aardbei is helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.