Paprika pesto

Paprika pesto Paprika pesto 0 0 5 0

maart 22, 2015

Paprika pesto

Over paprika pesto

Geroosterde groene paprika pesto is misschien wel de lekkerste pesto van alle varianten. Toch kom je deze versie niet heel vaak tegen, eigenlijk bijna helemaal niet. Doordat je de paprika eerst roostert in de oven, krijgt de paprika die heerlijke uitgesproken smaak, een beetje rokerig. Na het toevoegen van alle overige ingrediënten heb je die heerlijk pesto smaak en textuur te pakken, maar dan toch net even anders dan bij gewone groene pesto. Geroosterde groene paprika is overigens geschikt verschillende toepassingen zoals vlees, pasta of op een bruschetta of crostini. Voldoende inspiratie opgedaan..? Dan heel veel plezier toegewenst met het bereiden van groene paprika pesto!

Toch op zoek naar een ander recept..? Bekijk dan het complete overzicht Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 5 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: pesto recept voor 4 personen

Ingrediënten

2 groene paprika's

20g basilicum blaadjes

60g Parmigiano Reggiano

30g pijnboompitten

1 teen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Start het bereiden van paprika pesto met het voor verwarmen van de oven op 180 graden. Snij de bovenkant van de paprika en zet de paprika op zijn kop (dus met de onderkant naar boven) op een snijplank. Ineens is het heel eenvoudig om van onder naar boven met maximaal 3 tot 4 keer snijden de hele paprika te hebben gesneden.

2Verwijder de schil van de knoflook en hak deze in een aantal grove stukken. Als de Parmigiano Reggiano nog een korst bevat, snij je deze eraf en de kaas daarna in kleine blokjes.

Bereiding

1Leg de stukken groene paprika in een ovenschaal of braadslee. Besprenkel de paprika met een beetje olijfolie. Maal hier verse peper overheen en wat zeezout. Zet de schaal nu in de oven voor de duur van 40 minuten. Na 20 minuten haal je de paprika uit de oven, draai je deze 1 voor 1 om en zet je de schaal weer in de oven voor de resterende 20 minuten.

2Als de paprika klaar is, laat je deze even afkoelen en dep je het vet van de olijfolie eraf. Als de paprika is afgekoeld, doe je deze in de staafmixer/blender/keukenmachine. Doe ook de knoflook, basilicum, Parmigiano Reggiano en de pijnboompitten in de machine. Voeg nog wat olijfolie toe en zet de machine kort aan. Alle ingrediënten transformeren nu gezamenlijk tot een heerlijk groene paprika pesto. Proef de pesto en breng verder op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Indien de pesto nog te dik is, voeg je gewoon wat extra olijfolie toe. Zet de machine nog 1 keer kort aan en de geroosterde groene paprika pesto is helemaal klaar.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.