Rucolapesto

Rucolapesto Rucolapesto 0 0 5 0

maart 20, 2015

Rucolapesto

Over rucolapesto

Rucolapesto is de natuurlijke tegenhanger van de groene pesto die wij doorgaans het meest tegen komen, Pesto alla Genovese. Een paar ingrediënten uit de traditionele pesto worden in deze rucolapesto vervangen. De basilicum is logischerwijs vervangen door de rucola, de pijnboompitten door de hazelnoten en in plaats van Pecorino kaas is er gebruik gemaakt Grana Padano.

Het resultaat is een rucolapesto met een lekker krachtige, aardse smaak. Lekker om te eten op een bruschetta of om door de pasta te roeren! Geniet in ieder geval van deze lekkere rucolapesto! Salute!

Veel meer lekkere pesto recepten zijn te vinden in het overzicht met onze pesto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Pesto recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

75g rucola

20g hazelnoten

20g Parmagiano Reggiano

20g Grana Padano

1 teen knoflook

Zeezout

Vers gemalen peper

Olijfolie

Voorbereiding

1Het maken van rucolapesto is eigenlijk niet op te delen in voorbereiding en bereiding, aangezien pesto altijd 'gevijzeld' wordt. Echter blijft het vijzelen van alle ingrediënten toch een zware exercitie. Om die reden een trucje om dit iets te verlichten. En om die reden toch een pesto welke enige voorbereiding vergt. Kraak de hazelnoten en hak deze alvast in kleine stukjes. Verwijder de schil van de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano en Grana Padano alvast. Als je al deze stappen hebt gedaan, is het vijzelen daarna nog maar een koud kunstje.

Bereiding

1Doe de rucola in de vijzel en stamp de rucola, zodat er een smeuïge substantie ontstaat die eigenlijk al heel sterk op pesto lijkt.

2Zodra dit het geval is, doe je ook de knoflook in de vijzel en ga je verder met vijzelen. Als de knoflook helemaal is verdwenen in de rucola, begint de rucolapesto al een klein beetje meer textuur te krijgen en is het tijd om de volgende ingrediënten voor de pesto in de vijzel te stoppen.

3Voeg vervolgens ook de hazelnoten toe. Herhaal het principe, vijzel de hazelnoten net zo lang tot dat deze helemaal zijn opgegaan in de rucola. Beetje bij beetje ben je hierdoor de rucola pesto aan het opbouwen. Tijd om het laatste ingrediënt aan de pesto toe te voegen.

4Daarna doe je ook de Parmigiano Reggiano en de Grana Padano in de vijzel en ga je vrolijk verder met het stampen. In principe zitten alle ingrediënten voor de rucola pesto nu in de vijzel.

5Als alle ingrediënten zijn gevijzeld, voeg je de olijfolie bij de rucolapesto. Verdun de rucolapesto met olijfolie, zodat deze voldoet aan je eigen smaak en textuur. Breng de rucolapesto verder op smaak met wat zeezout en versgemalen peper. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.