Basilicum pesto met walnoot

Basilicum pesto met walnoot Basilicum pesto met walnoot 5 0 5 1

maart 25, 2015

Basilicum pesto met walnoot

Over basilicum pesto met walnoot

Basilicum pesto met walnoten is een lekker pesto recept wat heel dicht bij het originele recept voor Pesto alla Genovese ligt. Eigenlijk is dit recept toevallig tot stand gekomen in onze keuken bij een gebrek aan Pecorino en pijnboompitten. Dat krijg je als je je boodschappenlijstje vergeet op zaterdag en 's avonds visite krijgt waar voor moet worden gekookt en er dus geen tijd is om de ontbrekende ingrediënten te halen. Het resultaat is er echter niet minder lekker om. In plaats van Pecorino is alleen Parmigiano Reggiano gebruikt en de walnoten vervangen de pijnboompitten. Veel plezier met dit lekkere recept voor basilicum pesto met walnoten! Buon appetito!

Hier vind je ons recept voor Pesto alla Genovese.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: pesto recept voor 4 personen

Ingrediënten

100g basilicum

1 teen knoflook

40g walnoten

100g Parmigiano Reggiano

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Gebruik voor dit recept voor basilicum pesto met walnoten 1 of 2 plantjes basilicum. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje en was deze. Verwijder de schil van de knoflook en snij de knoflook in een paar grove stukken. Kraak de buitenkant van de walnoten en zorg ervoor dat de noten zelf in totaal 40 gram wegen. Schaaf de Parmigiano Reggiano, dit maakt het vijzelen een stuk eenvoudiger.

Bereiding

1Doe de blaadjes basilicum samen met de knoflook in een vijzel. Stamp de basilicum en de knoflook net zo lang tot er een smeuïge substantie ontstaat en de knoflook volledig is opgegaan in de groene kleur van de basilicum. Doe de walnoten in de vijzel en ga verder met stampen. Als ook de walnoten niet meer zichtbaar zijn, doe je de Parmezaanse kaas in de vijzel en vervolg je het proces. Stamp de inhoud van de vijzel net zo lang tot er een mooi gladde pesto ontstaat.

2Om de basilicum pesto met walnoten de juiste textuur te geven, voeg je olijfolie toe. Afhankelijk waarvoor je de pesto wilt gebruiken kun je de pesto dunner of dikker maken. Als je tevreden bent over de dikte van de pesto, dan proef je deze. Op basis hiervan voeg je tot slot vers gemalen peper en wat zeezout toe. Als je tevreden bent over de smaak is de basilicum pesto met walnoot helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Anneke Geugies

april 17, 2018

Super!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.