Paprika uit de oven

Over paprika uit de oven
Peperoni al Forno is de Italiaanse naam van het recept wat wij in Nederland kennen als paprika uit de oven. Paprika uit de oven of paprika van de grill kom je in Italiaanse gezinnen of in Italiaanse restaurants tegen als zogenaamde 'contorni'. Contorni betekent bijgerecht en wordt geserveerd naast het hoofdgerecht wat vrijwel altijd uit vlees of vis bestaat. Waar wij in Nederland veel rode paprika en soms ook wel oranje paprika eten, kom je in Italië overwegend de groene en gele paprika's tegen. De groene paprika smaakt iets minder zoet dan de gele. Door de paprika's volgens dit recept te bereiden komen de smaken helemaal tot hun recht. Buon appetito!
Op zoek naar meer culinaire inspiratie..? Bekijk dan al onze Italiaanse recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 45 mins
- Hoeveelheid: paprika recept voor 2 personen
Voorbereiding
1Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bovenkant van de paprika. Zet de paprika op de kop en nu kun je super eenvoudig de paprika van onder naar boven snijden. Door de paprika op deze wijze te snijden, hoef je ook maar 3 keer te snijden en je bent klaar.
Bereiding
1Doe de paprika in een ovenschaal. Besprenkel de paprika met olijfolie en strooi lekker wat zeezout en vers gemalen peper over de inhoud van de schaal. Zet de schaal met paprika nu in de oven voor de duur van 40 minuten. Controleer de paprika halverwege en hussel het geheel goed door elkaar. Zet de schaal weer in de oven en na 40 minuten is dit heerlijke recept voor paprika uit de oven klaar. Buon appetito!
Mieke van der Linden
maart 7, 2020
Super eenvoudig, en super lekker!!!