Pasta Ragu

Pasta Ragu Pasta Ragu 0 0 5 0

maart 19, 2015

Pasta Ragu

Over Pasta Ragu

Pasta met ragu of 'Pasta al Ragu' zoals de Italianen zeggen is een pasta recept wat gebaseerd is op wat wij in Nederland een stoofpotje noemen. Ragu wordt in Italië gemaakt van vele soorten vlees zoals konijn, wildzwijn of rund. Voor dit pasta recept is gekozen voor sukade en is in Nederland net iets gemakkelijker verkrijgbaar dan bijvoorbeeld wildzwijn. In Toscane wordt er vaak voor gekozen om de Ragu te serveren met een dikke lange soort pasta welke Pici heet. Ook op de afbeelding van dit recept is gekozen voor Pici.

Veel plezier toegewenst met de bereiding van dit traditionele Italiaanse recept! Meer traditionele pasta recepten vind je in ons overzicht met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 mins
  • Bereiding: 3 hrs
  • 30 mins

    3 hrs

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

500g pasta

2 sukadelappen

50g ui

50g wortel

50g bleekselderij

1 bol knoflook

Een paar takjes tijm

Een paar blaadjes salie

Een dikke klont boter

2 eetlepels olijfolie

Een paar takjes verse oregano

1 laurierblaadje

250ml Italiaanse droge witte wijn

500ml runderbouillon

3 eetlepels tomatenpuree

Parmigiano Reggiano

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Snij de sukadelappen in kleine blokjes. Snij de ui, wortel, bleekselderij, knoflook zo fijn mogelijk. Verwijder de blaadjes tijm en oregano van de takjes.

Bereiding

1Verwarm de boter en de olijfolie tegelijk in een koekenpan met hoge randen. Als de kleur van de boter en de olijfolie mooi goudbruin is, doe je de blokjes sukadelappen in de pan. Bak het vlees hard aan, zodat dit karameliseert. Zodra dit het geval is, doe je ook de tijm en de oregano in de pan. Sukade is van zichzelf erg vochtig vlees. Je zult merken dat er veel vocht in de koekenpan terecht komt. Laat het vocht van het vlees helemaal verdampen en zorg dat dit enigszins aanbakt aan de bodem van de koekenpan. De aanbaksels geven namelijk extra veel smaak af.

2Doe ook de ui, wortel, bleekselderij en knoflook in de pan en bak deze ongeveer 2 minuten mee met het vlees. Blus het geheel af met de Italiaanse droge witte wijn en laat de wijn een klein beetje indampen. Na een paar minuten doe je ook de runderbouillon in de pan en 2 tot 3 eetlepels tomatenpuree. Roer het geheel goed door voeg het laurierblaadje toe. Doe nu de deksel op de pan en laat het geheel 2 tot 3 uur zachtjes op het vuur staan. Controleer de ragu om de 15 minuten en roer deze dan door.

3Als je tevreden bent over de textuur van de ragu, proef je de saus om te bepalen of je ook tevreden bent over de smaak. Persoonlijk vind ik Ragu het lekkerste als het vlees helemaal uit elkaar is gevallen en smelt op je tong. Als er smaakt ontbreekt of dat het wellicht nog een beetje zurig proeft vanwege de wijn, dan kun je ervoor kiezen om in eerste instantie nog 1 of 2 eetlepels tomatenpuree toe te voegen. Om de ragu helemaal op smaak te brengen, doe natuurlijk ook nog wat peper en zeezout in de saus.

4Kook nu de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg zout toe aan het kookwater van de pasta, zodra het water ook daadwerkelijk kookt. Als de pasta 'al dente' is, giet je deze af en meng je deze met de de ragu. Dien de pasta met ragu op en strooi er nog wat Parmigiano Reggiano overheen. De pasta met ragu is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.