Pasta alla Puttanesca

Pasta alla Puttanesca Pasta alla Puttanesca 0 0 5 0

maart 22, 2015

Pasta alla Puttanesca

Over Pasta alla Puttanesca

Wat voor meerdere Italiaanse recepten het geval is, is ook het geval voor Pasta alla Puttanesca... Over het ontstaan van dit recept gaan meerdere verhalen de ronde. Het eerste verhaal hebben wij kort geleden uitgelegd in ons recept voor Spaghetti Puttanesca. In dit recept voor Pasta alla Puttanesca de andere versies.

Pasta alla Puttanesca schijnt van origine uit de hoofdstad van de Italiaanse regio Campania, Napoli, te komen. En het woord Puttanesca is afgeleid van het woord 'puttana', de meest vriendelijk vertaling van dit woord is 'dame van lichte zeden'. Een van de versies is dat de intense aroma van de Puttanesca saus mannen van de straat bij dames van lichte zeden naar binnen lokte. Deze dames zouden naast hun primaire ambacht bekend staatn als keukenprinses.

De tweede versie gaat ervan uit dat dames van lichte zeden 'snel & gemakkelijk' zouden zijn, net als de bereiding van de Puttanesca saus. Daardoor hoefden de dames niet lang in de keuken te staan en konden deze weer snel verder met hun primaire ambacht. De derde verse vertelt het verhaal dat dit recept juist werd bereid voor wachtende mannen. De laatste versie betreft getrouwde vrouwen die zo kort mogelijk in de keuken wilden staan om zo snel mogelijk naar hun minaars te kunnen gaan.

Al met al gaan er dus al nog wat versie de ronden over het ontstaan van Pasta alla Puttanesca en Spaghetti Puttanesca. Dus mocht je dit recept bereiden en iemand je vragen waar dit vandaan komt, kies dan gerust het verhaal wat jou het meest aanspreekt. Anyways... wij kennen nu de achtergrond van dit recept, hoogste tijd om te koken! Buon appetito!

By the way... hier vind je ons recept voor Spaghetti alla Puttanesca.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 10 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

3 eetlepels olijfolie

8 ansjovis filtes

1 sjalot

1 teen knoflook

1 Spaanse peper

2 eetlepels kappertjes

100g zwarte olijven

400g gepelde tomaten

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

1Snij de ansjovis filets in kleine stukjes. Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot en snij deze beide ingrediënten zo fijn als mogelijk. Snij de bovenkant en onderkant van de Spaanse peper. De zaadjes van de Spaanse peper bepalen hoe scherp je dit recept voor Pasta alla Puttanesca bereidt. Laat je de zaadjes zitten, dan wordt het gegarandeerd scherp, maar naarmate je meer zaadjes verwijderd wordt het milder. Vervolgens snij je ook de Spaanse peper in kleine stukjes. Hak de peterselie alvast fijn en schaaf wat Parmagiano Reggiano.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie gloeiend heet is, doe je eerst de ansjovis in de pan. Doordat de olijfolie zo heet is, valt de ansjovis binnen enkele seconden uit elkaar en vormt langzaak een geheel met de olie. Vervolgens doe je de sjalot, knoflook, Spaanse peper, kappertjes en olijven in de pan. Fruit deze ingrediënten ongeveer 2 tot 3 minuten, hierdoor komen de smaken lekker los.

2Doe de gepelde tomaten in de pan en roer het geheel goed door. Breng de Puttanesca saus nu op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Zet het vuur vervolgens op zacht zodat de smaak van de saus lekker de tijd krijgt om zich volop te ontwikkelen. Dit geeft je mooi de gelegenheid om de pasta te koken.

3Zet een pan water op het vuur en als deze kookt doe je de pasta in de pan samen met een kleine eetlepel zeezout. Kook de pasta 'al dente', of te wel beetgaar. Als de pasta de gewenste textuur heeft, giet je deze af in een vergiet. Doe de pasta terug in de pan en roer de Puttanesca saus er gelijk doorheen. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.

4De Pasta alla Puttanesca is nu helemaal klaar. Serveer in diepe borden en garneer met wat verse peterselie en de Parmigiano Reggiano. Geniet van dit lekkere recept, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.