Pasta Cacio e Pepe

Pasta Cacio e Pepe Pasta Cacio e Pepe 0 0 5 0

maart 25, 2015

Pasta Cacio e Pepe

Over Pasta Cacio e Pepe

Pasta Cacio e Pepe is een klassieker uit de Italiaanse keuken en om helemaal nauwkeurig te zijn de Romeinse keuken. Dit recept voor Pasta Cacio e Pepe is ook zo'n typisch voorbeeld van een Italiaans recept waar het allemaal draait om een pure smaken met slechts beperkt aantal ingrediënten. In dit recept wordt slechts gebruik gemaakt van slechts 3 ingrediënten, Pasta Cacio e Pepe mag daarom met recht worden beschouwd als Italiaanse eenvoud. Geniet van dit Romeinse pasta recept. Buon appetito!

Voor meer pasta recepten kijk je gewoon even tussen al onze pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 1 persoon

Ingrediënten

100g Pasta

40g Pecorino Romano (kaas)

Vers gemalen peper

Een klein beetje kookvocht

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit recept voor Pasta Cacio e Pepe bestaat slechts uit 1 handeling. Gelet op het zeer beperkte aantal ingrediënten is dit natuurlijk ook niet vreemd. Die ene handeling is overigens het schaven van de Pecorino kaas.

Bereiding

1Breng een pan water aan de kook en als het water kookt, doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking, dit betekent dat de pasta nog een lekkere bite heeft en net niet is gaar gekookt. Vlak voordat je de pasta afgiet, schep je met een beker of glas een klein beetje van het kookvocht uit de pan.

2Giet de pasta af in een vergiet en doe de pasta terug in de pan. Doe een heel klein beetje kookvocht bij de pasta en doe dan de Pecorino kaas in de pan. Roer de inhoud van de pan goed door en maal er vervolgens lekker wat vers peper op. Dit recept voor Pasta Cacio e Pepe is nu helemaal klaar. Serveer de pasta in een diep bord en maal er nog een klein beetje peper overheen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.