Pasta gehakt

Pasta gehakt Pasta gehakt 0 0 5 0

maart 17, 2015

Pasta gehakt

Over pasta gehakt

Pasta gehakt is een combinatie van ingrediënten die in Nederland veel wordt gebruikt. De grote vraag is alleen hoe je dit op de aller lekkerste wijze op tafel weet te zetten. Belangrijk hierbij is dat je werkt met verse producten. Dit betekent dat je naar de slager moet voor lekker gehakt en zorgvuldig moet zijn met het kopen van de tomaten en de verse kruiden. Dit zijn namelijk de hoofdrolspelers van het gerecht. Hoe kwalitatiever deze producten te zijn, des te beter is het eindresultaat van je gerecht. Dit recept leert je hoe je zelf de lekkerste tomatensaus maakt aangevuld met heerlijk gekruid gehakt. Het is super simpel, maar moet met veel liefde worden bereid om tot een mooi gerecht te komen! Succes!

Meer recepten met pasta en gehakt zijn te vinden in ons complete overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

100g kalfsgehakt

100g half-om-half gehakt

Zeezout

Verse peper

5 takjes verse peterselie

2 blaadjes salie

1 eetlepel oregano

1 ei

100ml melk

2 witte boterhammen

3 eetlepels tomatenpuree

2 tenen knoflook

2 sjalotten

4 trostomaten

100ml Italiaanse droge witte wijn

Olijfolie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de sjalotten en de tenen knoflook en snij deze in kleine stukjes. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes. Snij de kruiden helemaal fijn. Verwijder de korstjes van het brood en week deze in de melk. Kluts het ei.

Bereiding

1Begin met het kruiden van het gehakt. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin 1 sjalot en 1 teen knoflook. Meng ondertussen de 2 soorten gehakt. Na 2 minuten doe je de gefruite knoflook en sjalot bij het gehakt samen met de kruiden, de geweekte boterhammen, 1 eetlepel tomatenpuree en 3 tot 4 eetlepels van het geklutste ei. Voeg ook de peper en zout bij het gehakt, kneed het gehakt tot dat er een mooi mengsel ontstaat en maak hier kleine gehaktballetjes van. Als je tevreden bent over de smaak van de tomatensaus, zet je de pan op een laag vuurtje. Desnoods met een warmhoudplaatje om te voorkomen dat de saus te snel indikt. Mocht de saus te veel indikken, dan kun je altijd een klein beetje water of een klein scheutje witte wijn bij voegen om de saus op de gewenste dikte te krijgen.

2Verwarm wederom een koekenpan met olijfolie en bak hierin het gehakt. Als het gehakt een mooie bruine kleur heeft, doe je ook de overgebleven sjalot en knoflook in de pan. Na 2 minuten blus je het geheel af met de Italiaanse droge witte wijn, bijvoorbeeld Pinot Grigio. Laat de wijn een beetje indampen en doe dan de tomaten in de pan. Na een paar minuten zijn de tomaten zacht en veranderen de blokjes langzaam in tomatensaus. Dit is het moment om de tomatensaus op smaak te brengen met peper, zout en de 2 overgebleven eetlepels tomatenpuree.

3Kook de pasta volgens de bereidingswijze in gezouten water. Zorg ervoor dat het water kookt, voeg dan de pasta bij en zout daarna pas het water voor een optimale smaak. Als de pasta 'al dente' is, giet je de pasta af en doe je deze gelijk terug in de pan. Voeg wat tomatensaus bij de pasta en roer dit meteen goed door. Hierdoor voorkom je dat de pasta gaat plakken. Dien de pasta met gehakt op en doe nog een klein beetje extra tomatensaus over de pasta. Om de pasta met gehakt helemaal af te maken, strooi je vanzelfsprekend wat Parmigiano Reggiano over het gerecht. Pasta gehakt is nu helemaal klaar om soldaat te maken! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.