Pasta met paprika pesto

Over pasta met paprika pesto
In dit recept voor pasta met paprika pesto is voor gekozen om groene paprika's te roosteren in de oven en deze vervolgens verder te verwerken. Daarnaast hebben wij een minder bekende soort pasta gebruikt, namelijk Tortiglioni. Tortiglioni is net als Penne en Rigatoni een korte holle pasta. Dit type pasta leent zich perfect om te combineren met pesto's of tomatensauzen. Zodra je de pesto door de pasta roert, vult de pasta zich hiermee en dat proef je.
De geroosterde groene paprika pesto is niet een soort pesto die je erg vaak tegenkomt, maar eigelijk is dat erg vreemd. Nadat de paprika uit de oven komt, heeft deze zo'n bijzondere smaak. Deze smaak leent zich uitstekend voor de overige ingrediënten van pesto. In ons recept voor paprika pesto hebben wij het ook al gezegd, maar het is het rokerige wat dit recept tot zo'n succes maakt. Genoeg geschreven, ga snel aan de slag, en ik hoop dat jullie net zo genieten van dit recept zoals wij dat hebben gedaan. Buon appetito!
Bekijk ook onze andere pasta recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 50 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Verwijder de zaden uit de groene paprika. Een eenvoudige manier om dit te doen, is door de bovenkant van de paprika te snijden en deze nu op de kop op een snijplank te zetten. Hierdoor kun je echt super simpel met 1 snijbeweging de zijkant van de paprika eraf snijden. Dit doe je door van boven naar beneden te snijden, maar eigenlijk is dit natuurlijk van onder naar boven doordat de paprika op zijn kop staat.
2Pel de teen knoflook en snij deze in grove stukken. Indien er nog een stukje korst aan de Parmigiano Reggiano zit, snij je deze er af. Daarna snij je de kaas alvast in kleinere blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
1Leg de groene paprika in een ovenschaal. Besprenkel de paprika met olijfolie en bestrooi met wat peper en zeezout. Zet de schaal in de oven voor de duur van 40 minuten. Na 20 minuten haal je de schaal kort uit de oven om de paprika te draaien. Zet de schaal weer terug in de oven voor de resterende 20 minuten.
2Als de paprika klaar is, laat je deze even afkoelen. Dep de paprika droog met een stukje keukenpapier. Doe de geroosterde groene paprika nu in een keukenmachine/blender/staafmixer samen met de kaas, knoflook, pijnboompitten, basilicum en wat olijfolie. Zet het apparaat nu kort aan, zodat er een mooie gladde pesto ontstaat. Proef de paprika pesto en voeg vervolgens naar smaak zeezout en vers gemalen peper toe. Zet het apparaat nog 1 keer kort aan, proef nogmaals en als je tevreden bent is de geroosterde groene paprika pesto klaar.
3Breng een pan water aan de kook. Als het water kookt doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta 'al dente', zodat deze nog een lekkere bite heeft. Zodra dit het geval is, giet je de pasta af in een vergiet. Doe de pasta terug in een pan en roer de paprika pesto er gelijk doorheen om te voorkomen dat de pasta gaat plakken. Dit recept voor pasta met paprika pesto is nu helemaal klaar!
4Serveer de pasta op een bord of een schaaltje zoals op de afbeelding. Bij het opdienen is het altijd leuk om een aantal ingredienten te laten zien, die in dit geval wel in de pesto zitten, maar niet zichtbaar zijn. Strooi er daarom nog wat pijnboompitten overheen, schaaf wat Parmigiano Reggiano en garneer tot slot met een blaadje basilicum. Buon appetito!