Pasta met citroen

Pasta met citroen Pasta met citroen 0 0 5 0

maart 15, 2015

Pasta met citroen

Over pasta met citroen

Pasta me citroen is een lekker fris pasta gerecht voor in het voorjaar of in de zomer. Eenvoudig te bereiden en super snel klaar, dus ideaal om te bereiden na een dag lang hard werken of na een warme zomerse stranddag.

Bekijk ook onze andere pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 3 personen

Ingrediënten

300g pasta, bijvoorbeeld Rigatoni

2 teentjes knoflook

2 sjalotten

1 Spaanse peper

250g champignons

125g cherrytomaatjes

1/2 citroen

300g kipfilet

Verse peper

Zeezout

2 eetlepels olijfolie

Klontje roomboter

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de kip in kleine stukjes en bestrooi met peper en zout. Snij ook de teentjes knoflook, de sjalotjes en het Spaanse pepertje in kleine stukjes. Halveer de champignons en cherrytomaatjes.

Bereiding

1Smelt de olijfolie en roomboter in de koekenpan tot 1 geheel en bak vervolgens de kip 2 minuten hard aan. Voeg de knoflook, sjalotten en Spaanse peper toe en laat 2 tot 3 minuten mee fruiten.

2Gooi de halve champignons bij het geheel totdat deze lekker bruin zijn. Knijp vervolgens de halve citroen goed uit boven de pan. Doe als laatste de gehalveerde cherrytomaatjes in de pan en zorg ervoor dat deze in 1 tot 2 minuten goed warm zijn, maar nog niet uit elkaar vallen.

3Kook de pasta volgens de bereidingswijze en meng deze met de saus in de koekenpan. De pasta met citroen in nu klaar, buon appetito!

Serveertip

1Maak het recept af door op ieder bord een handje Parmigiano Reggiano te strooien over het gerecht. En om het echt helemaal af te maken en het gerecht een nog frissere bite te geven kun je er ook nog verse peterselie overheen strooien.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.