Pasta met citroen

Over pasta met citroen
Pasta me citroen is een lekker fris pasta gerecht voor in het voorjaar of in de zomer. Eenvoudig te bereiden en super snel klaar, dus ideaal om te bereiden na een dag lang hard werken of na een warme zomerse stranddag.
Bekijk ook onze andere pasta recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 20 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 3 personen
Voorbereiding
1Snij de kip in kleine stukjes en bestrooi met peper en zout. Snij ook de teentjes knoflook, de sjalotjes en het Spaanse pepertje in kleine stukjes. Halveer de champignons en cherrytomaatjes.
Bereiding
1Smelt de olijfolie en roomboter in de koekenpan tot 1 geheel en bak vervolgens de kip 2 minuten hard aan. Voeg de knoflook, sjalotten en Spaanse peper toe en laat 2 tot 3 minuten mee fruiten.
2Gooi de halve champignons bij het geheel totdat deze lekker bruin zijn. Knijp vervolgens de halve citroen goed uit boven de pan. Doe als laatste de gehalveerde cherrytomaatjes in de pan en zorg ervoor dat deze in 1 tot 2 minuten goed warm zijn, maar nog niet uit elkaar vallen.
3Kook de pasta volgens de bereidingswijze en meng deze met de saus in de koekenpan. De pasta met citroen in nu klaar, buon appetito!
Serveertip
1Maak het recept af door op ieder bord een handje Parmigiano Reggiano te strooien over het gerecht. En om het echt helemaal af te maken en het gerecht een nog frissere bite te geven kun je er ook nog verse peterselie overheen strooien.