Pasta met vlees en Spaanse peper
Over pasta met vlees en Spaanse peper
Op dagen dat het kwik stijgt tot meer dan 30 graden, dan vind ik het altijd erg lekker om flink zout te eten en is het voor mij ook geen probleem dat een gerecht lekker scherp is. Een typisch voorbeeld van zo'n recept is dit recept voor pasta met vlees en Spaanse peper. In dit gerecht worden zowel pancetta als salami gebruikt, maar je kunt hier natuurlijk zelf ook een andere invulling aangeven. De Spaanse peper geeft dit gerecht een lekkere 'kick'. Natuurlijk mag de geraspte kaas ook niet ontbreken als aanvulling op dit recept. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor pasta met vlees en Spaanse peper! Buon appetito!
Op zoek naar een ander pasta recept?
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 30 mins
- Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Verwijder de schil van de ui en de knoflook en snij deze ingredienten in kleine stukjes. Snij de Spaanse peper in de lengte doormidden. Snij de pancetta in kleine flintertjes en de salami in super dunne plakjes. Hak de peterselie met een scherp mes helemaal fijn.
Bereiding
1Doe de pancetta in een koekenpan zonder boter of olijfolie. Bak de pancetta in het eigen vet knapperig. Zodra dit het geval is, doe je ook de salami in de pan. Bak de salami mee met de pancetta en als het wit van de salami is verdwenen, dan is het vlees voldoende uitgebakken.
2Voeg vervolgens ook de ui, knoflook en Spaanse peper toe. Fruit deze ingredienten met het vlees, zodat de smaken goed loskomen. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten.
3Blus de inhoud van de pan af met de rode wijn. Laat de rode wijn zachtjes inkoken, zodat dit goed wordt opgenomen door het vlees en de overige ingredienten.
4Doe nu de gepelde tomaten in de pan samen met de tomatenpuree. Breng de vleessaus op smaak met wat zeezout en wat peper. Doe hier wel rustig mee aan, want het vlees is natuurlijk al erg zout en de Spaanse peper is erg scherp. Laat de vleessaus nu rustig pruttelen. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kun je hiervoor 10 minuten tot een uur voor uittrekken. Hoe langer je de vleessaus laat staan, hoe krachtiger de smaak wordt.
5Terwijl de vleessaus lekker staat te pruttelen, zet je een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, dan doe je eerst een kleine eetlepel zeezout in de pan en daarna de pasta. Op de afbeelding is overigens de pasta soort 'Penne' te zien.
6Als de pasta 'al dente' is, dan giet je deze af in een vergiet. Doe de pasta terug in de pan en roer gelijk wat van de vleessaus door de pasta. Door gelijk saus door de pasta te roeren, voorkom je dat de pasta gaat plakken. Roer ook wat van de gehakte peterselie door de pasta met vlees en Spaanse peper en dit recept is helemaal klaar.
7Serveer de pasta in diepe borden en schaaf er lekker wat Grana Padano kaas overheen. Garneer tot slot nog wat peterselie en dit pasta recept met verschillende soorten Italiaans vlees en Spaanse peper is helemaal af. Buon appetito!