Pasta met courgette pesto

Pasta met courgette pesto Pasta met courgette pesto 0 0 5 0

maart 22, 2015

Pasta met courgette pesto

Over pasta met courgette pesto

Pasta met courgette pesto is een van de vele lekkere variaties op pasta met groene pesto. Groene pesto, Pesto alla Genovese, wordt vaak geserveerd met de pastasoort Penne. Daarom is er voor gekozen om ook in dit recept voor pasta met courgette pesto Penne te gebruiken. Penne is een korte holle pasta en ideaal om te gebruiken bij 'dikkere' pastasauzen. De pastasaus gaat lekkere in de binnenkant zitten van de Penne waardoor deze super veel smaak krijgt.

Met de courgette pesto kun je overigens op talloze wijzen variëren. Afhankelijk van wat er in je koelkast of voorraadkast ligt, bepaal je wat erin de pesto gaat. Je kunt bijvoorbeeld de basilicum blaadjes achterwege laten of vervangen door peterselie of rucola, de pijnboompitten zijn vervangbaar door walnoten, hazelnoten of amandelen en de Parmagiano Reggiano kan worden ingewisseld door Pecorino of Grana Padano. Dus ook als je niet alle ingrediënten van dit lijstje in huis hebt, moet het nog steeds lukken om een heerlijke courgette pesto te maken.

Toch op zoek naar een ander pasta recept..? Bekijk dan ons volledige overzicht pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

150g courgette

20g basilicum

40g pijnboompitten

40g Parmigiano Reggiano

1 teen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Was de courgette, verwijder de bovenkant en onderkant en snij de courgette vervolgens in de lengte in 4 lange repen. Hierdoor kun je de zaadjes eenvoudig met een mesje verwijderen. Als de zaadjes zijn verwijderd, snij je de courgette in blokjes.

2Haal de knoflook uit zijn schil en snij deze in grove stukken. Ook de Parmigiano Reggiano kun je alvast in blokjes snijden of in grove vlokken schaven. Dit maakt het bereiden van de courgette pesto net iets eenvoudiger.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Ondertussen bereid je de courgette pesto. Doe de courgette, de blaadjes basilicum, de Parmigiano Reggiano, de pijnboompitten en de teen knoflook in een keukenmachine, blender op staafmixer. Voeg hier alvast wat olijfolie aan toe en laat het apparaat zijn werk doen.

2Als het goed is, heb je nu een mooie gladde substantie. Afhankelijk van je eigen smaak bepaal je nu de dikte van de courgette pesto. Als je meer van een olieachtige pesto houdt, dan voeg je natuurlijk wat meer olijfolie toe, dan wanneer je van een wat dikkere pesto houdt. Dit is ook afhankelijk van het doel wat je met de pesto hebt. Voor dit pasta recept kiezen wij ervoor om de pesto wat dikker te laten. De hoeveelheid olijfolie die je toevoegt, bepaalt mede hoeveel vers gemalen peper en zeezout je nog moet toevoegen om de courgette pesto perfect op smaak te krijgen.

3Als het goed is, kookt het water in de pan op het moment dat jij klaar bent met de courgette pesto. Doe de pasta in de pan samen met een kleine eetlepel zeezout. Kook de pasta 'al dente' en giet deze af. Doe de pasta in de pan en roer de courgette pesto er gelijk doorheen om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.

4Serveer de pata met courgette pesto in diepe borden. Het is altijd leuk om een gerecht te garneren met ingrediënten die je eerder in het recept hebt gebruikt. Strooi daarom wat pijnboompitten op het bord, schaaf er Parmigiano Reggiano overheen, besprenkel met een beetje olijfolie en garneer met een blaadje basilicum. Dit recept voor pasta met courgette pesto is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.