Pasta Alfredo

Pasta Alfredo Pasta Alfredo 0 0 5 0

maart 22, 2015

Pasta Alfredo

Over Pasta Alfredo

De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoud. Met een beperkt aantal ingrediënten toch iets maken wat boordevol smaak zit. Dit recept voor Pasta Alfredo is daar weer een uitstekend voorbeeld van. Met eigenlijk alleen boter en kaas heb je binnen een mum van tijd echt iets heel smaakvols op tafel staan. En natuurlijk voeg je nog een beetje zeezout en peper toe om dit recept hoger op smaak te krijgen. Maar indien je dit niet in huis hebt, vooral niet treuren, gewoon lekker aan de slag gaan, want zonder lukt ook prima.

Overigens is Pata Alfredo een recept wat in Italië zelf eigenlijk niet bekend is. Dit recept is net als Spaghetti Bolognese meer een Italiaans-Amerikaans recept dan een Italiaans recept. Toch vindt de oorsprong van dit recept plaats in de Italiaanse hoofdstad Rome. In 1914 was Alfredo een Romeinse restauranthouder die dit recept op zijn menu had staan. Toen de 2 Amerikaanse Holywood sterren Mary Pickford en Douglas Fairbanks op huwelijksreis in Italië dit recept voor het eerst aten in het restaurant van Alfredo waren zij verkocht. Dit recept voor Pasta Alfredo maakten zij toen al snel voor vrienden in Amerika en sindsdien is het alleen maar populairder geworden.

Voor meer lekkere pasta recepten, kijk je natuurlijk gewoon even in ons overzicht met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

60g Parmigiano Reggiano

40g roomboter

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Een klein beetje kookvocht van de pasta

Voorbereiding

1Snij de boter in kleine blokjes en laat deze op kamer temperatuur komen. Schaaf de Parmigiano Reggiano alvast. Als je de mogelijkheid hebt om de kaas super fijn te raspen, moet je dit zeker niet nalaten. Hak de peterselie met een scherp mes zo fijn als mogelijk.

Bereiding

1Zet een grote pan water op het vuur en als het water kookt doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Dit betekent dat de pasta nog een lekkere bite heeft en niet helemaal door-en-door gaar is.

2In het overzicht met ingrediënten staat aangegeven dat je ook een klein beetje kookvocht van de pasta nodig hebt. Als de pasta bijna gaar is, gebruik je een beker of glas om wat water uit de pan te scheppen. Als de pasta 'al dente' is, giet je deze af en doe je deze terug in de pan.

3Het leuke aan Pasta Alfredo is dat je de overige ingrediënten alleen maar hoeft toe te voegen en niet echt hoeft te bereiden. Als je de pasta hebt afgegoten, doe je de boter bij de pasta en roer je deze er goed doorheen. Als de boter helemaal is gesmolten voeg je ook de kaas en peterselie toe. Doe tevens een snufje zeezout in de pan en maal er wat verse peper over. Roer de inhoud van de pan nogmaals goed door en voor je het weet is de Pasta Alfredo helemaal klaar!

4Dien de Pasta Alfredo op en garneer met nog een klein beetje verse peterselie en strooi er nog wat Parmigiano Reggiano over. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.