Pasta met gegrilde groente

Pasta met gegrilde groente Pasta met gegrilde groente 5 0 5 1

maart 25, 2015

Pasta met gegrilde groente

Over pasta met gegrilde groente

Pasta met gegrilde groente is een lekker pasta recept waarbij aubergine, courgette en rode paprika de rol innemen van de gegrilde groente. Het bereiden van de gegrilde groente vraagt wel een beetje geduld, maar de smaak die je hiermee uiteindelijk ontwikkelt, mag er wezen. Om de pasta en de gegrilde groente met elkaar te verbinden wordt er nog een olijfolie met knoflook bereid. Dit is super eenvoudig en kost nagenoeg geen tijd, dit kan namelijk gewoon tijdens het koken van de pasta als je alle gegrilde groente al lang klaar hebt. Veel plezier met het bereiden van dit recept voor pasta met gegrilde groente! Buon appetito!

Voor meer pasta recepten bekijk je natuurlijk gewoon ons volledige overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 20 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

1 aubergine

1 courgette

1 rode paprika

1 teen knoflook

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Voorbereiding

1Met dit recept voor pasta met gegrilde groente begin het met het voorbereiden van de paprika, aubergine en courgette. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snij de paprika in grove stukken. Was de courgette, snij de bovenkant en onderkant eraf en snij met een fijnschiller reepjes van de courgette. Zorg ervoor dat er in de reepjes geen pitjes van de courgette zitten.

2Eigenlijk doe je voor een groot deel hetzelfde met de aubergine. Spoel deze af, snij de bovenkant en onderkant eraf en snij de aubergine vervolgens in de lengte in plakken van 1,5 centimeter dik. Zet de aubergine vervolgens recht overeind in een vergiet en bestrooi met zout. De aubergine begint hierdoor te zweten en verliest al het overtollige vocht. Tot slot verwijder je de schil van de knoflook en deze snij je in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Leg de paprika in een ovenschaal. Besprenkel de paprika met een beetje olijfolie en bestrooi met flink wat zeezout en vers gemalen peper. Zet de schaal in de voorverwarmde oven voor de duur van 40 minuten. Na 20 minuten hussel je de paprika 1 keer en zet je de schaal gelijk terug in de oven.

2Terwijl de paprika in de oven staat en de aubergine lekker aan het zweten is, begin je met het grillen van de courgette. Gebruik hiervoor een grillpan en grill de courgette in wat olijfolie. Iedere keer dat je nieuwe courgette in de pan doet, bestrooi je deze met peper en zeezout.

3Zodra alle reepjes courgette zijn gebakken, ga je verder met de aubergine. Bak ook de aubergine in olijfolie met peper en zeezout. Het grillen van de aubergine duurt door de dikte van de plakken net iets langer dan de courgette. En als de paprika na 40 minuten klaar is in de oven grill je ook deze heel kort. De paprika bevat van zichzelf al voldoende peper en zout, dus dit hoef je niet toe te voegen. Na het bakken van de paprika zijn de gegrilde groente klaar en kun je verder met de pasta.

4Breng een pan water aan de kook en als het water kookt doe je de pasta in de pan samen met wat zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Ondertussen verwarm je in een koekenpan een klein beetje olijfolie. Als de olijfolie warm is, doe je de knoflook in deze pan. Laat de smaak van de knoflook op een laag vuurtje in de olie trekken. Let wel op dat de knoflook niet verbrandt, hierdoor wordt deze erg bitter en de pasta met gegrilde groente niet lekker.

5Als de pasta 'al dente' is, roer je de olijfolie met knoflook door de pasta. Voeg vervolgens de gegrilde groente bij de pasta en verdeel de inhoud van de pan gelijkmatig. Dit recept voor pasta met gegrilde groente is nu helemaal klaar. Dien de pasta op en garneer met nog een beetje verse peterselie. Geniet van dit lekkere pasta recept met gegrilde groente! Buon apetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

april 27, 2017

Ciao Diana!

Wederom bedankt voor je enthousiaste reactie bij dit recept!
Dat wordt ontzettend gewaardeerd!

Ciao, Tjerk

Diana Olde Riekerink

april 26, 2017

Vanavond dit recept geprobeerd en er van genoten. Zo eenvoudig en zo lekker. ????

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.