Pasta met kip

Pasta met kip Pasta met kip 0 0 5 0

maart 12, 2015

Pasta met kip

Over pasta met kip

Pasta met kip is een combinatie die niet bijzonder vaak voorkomt in de Italiaanse keuken. Toch zijn er een aantal heerlijke recepten waarin pasta en kip samen de hoofdrol opeisen. In dit gerecht worden beide ingrediënten gecombineerd met een klein beetje room en wat Pesto Peperino ook wel bekend als Pesto Calabrese. Probeer dit recept en laat je verrassen!

Voor meer lekkere pasta recepten kijk je natuurlijk gewoon even tussen alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

500g Tagliatelle

250g kipfilet

Zeezout

Verse peper

Roomboter

1 teentje knoflook

1 sjalot

185g Pesto Peperino of Calabrese

125ml demi creme fraiche

Parmigiano Reggiano

Basilicum

Voorbereiding

1Snij de kip in grove blokken en kruid deze met zeezout en verse peper. Snij de knoflook en sjalotjes in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano.

Bereiding

1Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de kip hard aan. Gooi na ongeveer 3 minuten de knoflook en de sjalotten in de pan. Als de sjalotten en de knoflook zijn gefruit, doe je de pesto in de pan. Roer de pesto goed door het gerecht. Zodra de pesto warm is, doe je ook de creme fraiche in de pan. Zorg voor een mooie gladde saus en zet de pan dan op een zeer laag pitje of warmhoudplaatje.

2Kook nu de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe wel een klein beetje zout in het water van de pasta. Als de pasta gaar is, giet je deze af en doe je de pasta in de pan bij de saus. Roer het geheel goed door, zodat alle pasta goed saus heeft gepakt.

3Dien de pasta met kip op in diepe borden. Strooi een klein beetje Parmigiano Reggiano over de pasta en maak het gerecht af met een klein takje verse basilicum. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.