Pasta con Ragu all’Anatra
Over Pasta con Ragu all’Anatra
Pasta con Ragu all'Anatra betekent in het Nederlands pasta met saus van eend. Dit culinaire pasta gerecht is familie van het meest bekende Italiaanse pasta gerecht, namelijk Ragu alla Bolognese. De basis en de bereidingswijze van beide recepten is vergelijkbaar, maar de smaak is toch wezenlijk anders. De eend is na 2 tot 3 uur stoven zo ontzettend mals, dat het vlees uit elkaar valt op het moment dat je erin prikt met je vork. En door de sjalotten niet te snijden maar in zijn geheel in de pan te doen, zitten deze vol smaak en ontploffen werkelijk in je mond. Tot slot is er voor gekozen om de Parmigiano te schaven in plakjes. Verdere uitleg over wat je ervaart als je wat stukjes eend, met een sjalot en Parmigiano Reggiano proeft lijkt mij niet nodig!
Neem ook eens een kijkje op onze pagina voor Ragu alla Bolognese.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 30 mins
- Bereiding: 3 hrs
- Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen
Voorbereiding
1Snijd de eend in de kleinst mogelijke stukjes. Was de wortel en de bleekselderij en snijd ook deze zo klein mogelijk. Haal de ui, de sjalotten en de knoflook uit de schil en snijd alleen de ui en de knoflook. De sjalot gaat straks namelijk in zijn geheel de pan in. Verwarm de bouillon.
Bereiding
1Verwarm een beetje olijfolie in een stoofpan. Fruit hierin de wortel, de bleekselderij, de ui, de tenen knoflook en de hele sjalotten. In een paar minuten tijd komen de smaken lekker los, 2-3 minuten is voldoende.
2In een andere pan smelt je de boter en als de boter een mooie goud bruine kleur heeft, bak je hierin de eend samen met de takjes tijm. De tijm geeft het vlees van de eend gelijk een goede smaak.
3Na 5 minuten hevel je de eend met al het vocht uit de pan over naar de stoofpan. Roer de groente en de eend goed door elkaar en blus het geheel af met de rode wijn.
4Laat de rode wijn zachtjes inkoken, maar zorg ervoor dat deze niet in zijn geheel verdampt. Als de helft van de rode wijn nog zichtbaar is in de pan, doe je de bouillon, de tomatenpuree, de salie en het laurierblaadje bij de andere ingrediënten. Voeg ook alvast peper en zout toe. Zet de pan op een klein pitje, eventueel op een warmhoudplaatje. Laat de pan nu ongeveer 2 tot 3 uur op het vuur staan. Kijk om de 15 tot 20 minuten bij de pan en blijf lekker roeren. Indien de saus te ver indikt, kun je gewoon een beetje water toevoegen, dit mag ook bouillon zijn.
5Als je tevreden bent over de 'Ragu', dan kook je ook de Tagliatelle in gezouten water. Als de pasta gaar is, giet je deze af en gooi je de pasta gelijk terug in de pan. Doe nu een paar scheppen van de saus bij de pasta en roer het geheel gelijk goed door, hierdoor gaat de pasta niet plakken. Schep de pasta op in diepe borden en maak het geheel af met nog een klein beetje saus, verse Peterselie en geschaafde Parmigiano Reggiano (dus geen geraspte). Serveer de Pasta con Ragu all'Anatra en de kans is groot dat je tafelgenoten onder diepe indruk zijn! Buon appetito!
Gerelateerde recepten
5 Reviews
Milou
oktober 7, 2020
Heerlijk recept. Zelf gebruik ik ook meer wortel en bleekselderij. Kan wel nog iets verduidelijkt worden: zijn 2 bollen knoflook twee tenen? En wanneer haal je de sjalotten eruit? Of laat je die erin?
Eliane
april 8, 2018
Pasta con ragu all’anatra
L’ho mangiato per la prima volta su una terrazza a Verona, con vista sull’arena
Deliciosa, potrei ne mangiare ancora un piatto
La farò certamente uno dei prossimi giorni
Furdy
april 25, 2017
Feitelijk gaat het hier om een stoofpotje die ook wel met aardappelpuree en stevige wintergroenten wordt gegeten. Daarom op het laatst toch 200 ml passata (bio) toegevoegd om een meer Italiaanse pasta “touch” te geven. De hoeveelheden wortel en bleekselderij verdubbeld want dit is m.i. te karig opgegeven . De aanbevolen kaas was onvindbaar en als inwoner van Gouda een pittige Goudse kaas gebruikt.
Misschien wel de lekkerste pasta die ik ooit geproefd en zelf gemaakt heb. En inderdaad: dit recept zal niet misstaan in restaurants met culinair niveau. Smelt op je tong. Hier wil je meer van.
Ron Meerts
december 9, 2015
Prima recept, zou zo op de kaart kunnen bij Jamies Italian. Nu 2x gemaakt en valt erg in de smaak.
Tjerk Kleisma
oktober 25, 2020
Ciao Milou,
Ik heb de tekst iets aangepast waardoor het recept iets duidelijker wordt.
De sjalotten mogen in de pan blijven en zelfs op het bord belanden 😉
Saluto,
Tjerk