Pasta met kipfilet

Pasta met kipfilet Pasta met kipfilet 0 0 5 0

maart 20, 2015

Pasta met kipfilet

Over pasta met kipfilet

Pasta met kipfilet het blijft een bijzondere combinatie. Waarom? In Italië komt deze combinatie eigenlijk niet voor. Google voor de aardigheid maar eens op 'ricetta pasta pollo', dit betekent 'recept pasta kip'. Er bestaan namelijk geen klassieke Italiaanse recepten waarin pasta en kipfilet met elkaar worden gecombineerd. In de resultaten van de zoekopdracht zie je daarom ook geen noemenswaardige recepten.

Echter in veel Nederlandse keukens wordt kip wel vaak gecombineerd met pasta. Daarom worden in dit recept voor pasta met kipfilet 2 Italiaanse klassiekers bereid en verenigd op 1 bord. Dit zijn Pasta Aglio e Olio en Pollo Involtini. Deze gerechten gaan prima samen op 1 bordje en er wordt niet gebroken met al oude Italiaanse tradities.

Een ander lekker kip recept wat goed is te combineren is met pasta is Kip Cacciatore.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 15 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

2 tenen knoflook

1 Spaanse peper

2 kipfilets

Vers gemalen peper

Zeezout

2 tot 4 plakken Prosciutto

Parmigiano Reggiano

200g spinazie

200g pasta

5 eetlepels olijfolie

Verse peterselie

Voorbereiding

1De eerste handeling voor dit recept voor pasta met kipfilet begint al bij de slager. Tenzij je de beschikking hebt over een vleeshamer.... Vraag aan de slager of hij de kipfilet zo plat mogelijk wil slaan. Heb je toevallig wel een vleeshamer, dan sla je de kipfilet natuurlijk zelf zo plat mogelijk.

2Verwijder de steeltjes van de spinazie. Haal de knoflook uit de schil en snij deze in een paar grove stukken. Snij de onderkant en de bovenkant van de Spaanse peper en snij deze in vervolgens in kleine stukjes. Snij de verse peterselie zo fijn als mogelijk.

Bereiding

1Begin met het opzetten van een pan water voor de pasta. Als je een beetje tempo maakt, kookt het water precies op hetzelfde moment als dat je klaar bent met het voorbereiden van de kipfilets.

2Doe de spinazie in een pan en kook deze korte in een heel klein beetje water en met wat zeezout. Na een kleine 5 minuten is de spinazie helemaal geslonken. Knijp al het vocht uit de spinazie, de spinazie is nu klaar om te worden verwerkt in de kipfilet.

3Leg de plat geslagen kipfilets klaar om te beleggen. Het beleggen van de kipfilet begint met de Prosciutto. Afhankelijk van de grootte van de plakken Prosciutto leg je 1 of 2 plakjes op de kipfilet. Daarna schaaf je Parmagiano Reggiano rijkelijk over de kip met Prosciutto. Tot slot verdeel je de spinazie over de 2 kipfilets. Verdeel de spinazie gelijkmatig en leg deze er zo plat mogelijk op. Rol de kipfilets zo strak mogelijk op en duw er een cocktailprikker in om het kipfilet rolletje goed op zijn plek te houden.

4Smelt een dikke klont boter in een koekenpan en als de boter gloeiend heet is, leg je de kipfilets in de pan. Bak de kipfilets hard aan. Als deze aan 1 kant op bruin is, draai je de kip om in de pan en zet je het vuur op zacht. Draai de kipfilets regelmatig en bak deze in een klein 15 minuten gaar.

5Tijdens het bakken van de kipfilet maak je de pasta. Als het goed is, ben jij begonnen met het aan de kook brengen van een pan water. Zodra je het vuur van de kipfilet op zacht zet, doe je de pasta in de pan. Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking 'al dente'.

6Op een ander pitje zet je nog een koekenpannetje op het vuur met daarin wat olijfolie, de knoflook en de Spaanse peper. Zorg ervoor dat de olijfolie niet te heet wordt, want dan verbrandt de knoflook. Gedurende de kooktijd van de pasta, laat je de dit koekenpannetje zachtjes op het vuur staan, zodat de smaak van het Spaanse pepertje en de knoflook lekker in de olie kan trekken.

7Als de kipfilet gaar is en de pasta 'al dente' is het tijd om de bordjes op te dienen. Giet de pasta af, doe deze terug in de pan en schenk dan gelijk de olijfolie met de knoflook en de Spaanse peper bij de pasta. Doe ook de verse peterselie in de pan en roer het geheel goed door om te voorkomen dat de pasta gaat plakken.

8Haal de kipfilet uit de pan en snij deze in mooie plakken. Leg de plakjes kipfilet voorzichtig op het bord en dien nu ook de pasta op. De pasta met kipfilet is nu helemaal klaar, buon appetito!

Serveertip

1De serveertip voor dit recept ligt zeer voor de hand.... Parmigiano Reggiano, logisch!!!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.