Castello – Pasta met paprika, salami en blauwe kaas

Castello – Pasta met paprika, salami en blauwe kaas Pasta met paprika, salami en blauwe kaas 5 0 5 3

juni 27, 2016

Pasta met paprika, salami en blauwe kaas

Over pasta met geroosterde paprika, gebakken salami en blauwe kaas

Pasta met geroosterde paprika, gebakken salami en blauwe kaas van Castello is een brutale combinatie van een aantal zeer uitgesproken smaken. Het is daarom van belang om vooral met de dosering van de blauwe kaas zorgvuldig om te gaan. De hoeveelheid saus is in dit recept is namelijk slechts beperkt en heeft enkel een verbindende functie. In dit recept draait het om de combinatie van smaken van de blauwe kaas, de geroosterde paprika en de uitgebakken salami. Probeer tijdens het eten dus voor te zorgen dat je alle drie deze ingrediënten tegelijk eet voor de lekkerste smaaksensatie ;-)

Voor meer lekkere pasta recepten kun je gewoon even een kijkje nemen op onze pagina over pasta.

Extra info over dit recept

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g pasta

3 rode paprika’s

100g salami

1 sjalot

100ml Italiaanse droge witte wijn

3 eetlepels tomatenpuree

Danish Blue van Castello naar smaak voor in de saus

Een klein beetje Danish Blue ter garnering

Verse peterselie

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Voor dit recept zet je als eerste de oven aan zodat deze goed kan voorverwarmen. Stel de oven in op 180 graden. 180 graden is de maximale temperatuur waarbij olijfolie niet verbrand.

2Snijd de bovenkant van de paprika’s. Vervolgens zet je de paprika’s op de kop, zodat je heel eenvoudig de zijkanten van de paprika kan snijden. Hiermee ben je gelijk verlost van die vervelende pitjes af. Snijd de sjalot in kleine stukjes. Verwijder het buitenste stukje vel van de salami en snijd deze in plakjes. Dit kan niet dun genoeg zijn.

Bereiding

1Leg de stukken paprika in een ovenschaal en giet er voorzichtig wat olijfolie over heen. Voeg wat peper en zeezout toe en hussel de inhoud van de schaal even goed door. Zet de schaal nu in de oven voor de duur van maximaal 40 minuten.

2Als de paprika’s nog zo’n 20 minuten in de oven moeten, begin je met het maken van de saus voor de pasta. Bak de salami in een koekenpan uit in het eigen vet, boter of olijfolie toevoegen is niet nodig. Als de salami goed is uitgebakken, giet je het vet uit de pan. Dit voorkomt dat de salami de smaak van de saus gaat overheersen.

3Daarna doe je de stukjes sjalot in de pan en deze bak je mee voor de duur van 2 tot 3 minuten. De smaak van de sjalot komt hierdoor helemaal los.

4Blus de inhoud van de pan af met de witte wijn. Laat de wijn een paar minuten om de alcohol te laten verdampen. Zodra dit is gebeurd, voeg je de tomatenpuree toe. De wijn zorgt voor een klein zuurtje in de saus. Dit is nodig voor de juiste balans in het gerecht. Klein beetje peper en zeezout erbij en de basis voor de saus is klaar. Eventueel kun je de saus nog iets verdunnen met wat water, mocht de saus te dik zijn.

5Het belangrijkste onderdeel is om de blauwe kaas van Castello toe te voegen aan de pastasaus. Dit komt uiterst precies. De smaak van de kaas is erg sterk en moet niet te veel overheersen, het is belangrijk dat de tonen van de kaas in de pastasaus naar voren komen. Voeg daarom beetje bij beetje de kaas toe en blijf vooral goed proeven.

6Zodra je helemaal tevreden bent over de smaak, haal je de paprika uit de oven. Roer de geroosterde paprika door de saus en haal de pan dan van het vuur. Laat de saus nog een paar minuten staan zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

7Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Zodra het water kookt, doe je eerst een eetlepel zeezout in de pan en vervolgens pas de pasta. Kook de pasta ‘al dente’. Giet de pasta af en doe je deze gelijk terug in de pan. Roer de saus door de pasta om te voorkomen dat de pasta gaat plakken.

8Schep de pasta op in bij voorkeur voorverwarmde borden. Garneer het gerecht met wat Danish Blue kaas en een beetje peterselie. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met geroosterde paprika, gebakken salami en Castello Danish Blue. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Beoordelingen

Tjerk Kleisma

augustus 18, 2017

Ciao Stella,

Bedankt voor je enthousiaste reactie bij het pasta recept!

Saluti,

Tjerk – AllesOverItaliaansEten.nl

Stella

augustus 18, 2017

Gemaakt met Gorgonzola, heel erg lekker.

Diana Olde Riekerink

februari 1, 2017

Vandaag deze pasta gemaakt. Maar dan met gorgonzola. Heerlijk dit word een blijvertje.

Angela

juni 27, 2016

Vanavond dit heerlijke recept uit geprobeerd. Het is erg gemakkelijk te maken, wat in mijn drukke leven zeker goed van pas komt. Daarnaast smaakt het ook nog eens ontzettend goed, top dus!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.