Pasta met broccoli

Pasta met broccoli Pasta met broccoli 2 0 5 1

mei 9, 2015

Pasta met broccoli

Pasta met broccoli

Pasta met broccoli is een recept waarin de broccoli de absolute hoofdrol speelt. De broccoli wordt namelijk op twee manieren gebruikt in dit recept. Je treft de gekookte roosjes broccoli natuurlijk overduidelijk aan in de pasta. Daarnaast maak je ook nog een heerlijke broccolipest die de pasta en de roosjes broccoli bij elkaar brengt.

Voor het bereiden van de broccoli pesto is in dit recept gekozen voor Grana Padano en walnoten. De reden hiervoor is simpel, dit was toevallig hetgeen wat in de koelkast lag. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze kaas te vervangen door Parmigiano Reggiano of Pecorino. Daarnaast kunnen de walnoten worden ingewisseld voor pijnboompitten, hazelnoten of amandelen. Het accent van de smaak van dit recept verschuift hierdoor enigszins, maar dit absoluut geen probleem. Dus mocht je per ongeluk een van de ingrediënten van dit recept zijn vergeten in de winkel, niet getreurd. Veel van de ingrediënten voor de broccoli pesto zijn te vervangen. Geniet in ieder geval van dit lekkere en leuke recepte voor pasta met broccoli. Buon appetito!

Heb je een broccoli en weet je nog niet wat je daarmee gaat doen...? Meer inspiratie vind je op onze pagina met broccoli recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

1 broccoli

20g walnoten

80g Grana Padano kaas

1 teen knoflook

Olijfolie

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Snij de roosjes van de broccoli en spoel deze schoon. Verwijder de schil van de walnoten en zorg ervoor dat je na het verwijderen van de schil 20 gram over hebt. Schaaf de Grana Padano en snij de knoflook in een paar grove stukken.

Bereiding

1Kook de roosjes broccoli in gezouten water voor de duur van maximaal 3 minuten. Spoel de roosjes broccoli daarna gelijk af met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

2Doe 200 gram van de broccoli in een staafmixer samen met de walnoten, knoflook en de Grana Padano kaas. Indien er roosjes broccoli overblijven, dan bewaar je deze. Voeg een scheutje olijfolie toe en zet de staafmixer aan. Binnen enkele seconden heb je een heerlijke broccoli pesto. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe voor een mooie gladde textuur. Breng het geheel desgewenst op smaak met extra peper en wat zeezout.

3Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Als het water kookt, doe je zeezout in het water en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op verpakking 'al dente'. De pasta is klaar als deze gaar is, maar nog wel een lekkere bite heeft.

4Giet de pasta af en roer gelijk wat van de broccoli pesto door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Indien je nog roosjes broccoli over hebt, dan kun je deze nu ook in de pan doen. Roer het geheel goed door en daarna is het tijd om de pasta met broccoli te serveren.

5Schep de pasta met broccoli in een mooi diep bord en schaaf er nog wat van die heerlijke Grana Padano overheen. Dit recept voor pasta met broccoli is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere pasta recept! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Gina Klok

maart 30, 2020

Ik vind het te flauw. Heb de 2e keer uitgebakken spekjes toegevoegd en dit haalde de smaak goed op.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.