Pasta met asperges

Pasta met asperges Pasta met asperges 4 0 5 2

juni 14, 2015

Pasta met asperges

Over pasta met asperges

Asperges zijn een typisch seizoensproduct en zijn eigenlijk alleen vers te verkrijgen in de periode van april tot (en met) juni. In Nederland is de witte asperge eenvoudiger te verkrijgen dan de groene asperge. Witte asperges worden ook wel het witte goud genoemd. En eerlijk is eerlijk, dit is volkomen terecht. Asperge heeft een unieke smaak en vooral de toppen hebben een bijzondere bite.

In dit recept voor pasta met asperges worden de asperges op een zo eenvoudig mogelijke manier bereid, zodat dit heerlijk smaak zoveel mogelijk in tact blijft en waar nodig versterkt. De asperges worden gegaard in bouillon. Daarna worden de asperges verder verwerkt tot een zachte, romige asperges saus op basis van de bouillon en aangevuld met Italiaanse kaas. Het lekkere hiervan is dat de asperge smaak heerlijk doorkomt en dat je de kaas voorzichtig op de achtergrond proeft zonder dat de kaas overheerst en de smaak van de asperge in de weg zit. Wij hebben zitten smullen van dit lekkere recept voor pasta met asperges, hopelijk jullie ook. Veel plezier met het bereiden van dit lekkere pasta recept. Buon appetito!

Toch op zoek naar een andere bereiding met asperge..? Neem dan een kijkje op onze pagina met alle asperge recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta (Penne)

Een dikke klont boter

10 asperges

1 sjalot

250ml groentebouillon

Een handje Parmigiano Reggiano

Een half bosje verse peterselie

Zeezout

Peper

Voorbereiding

1Snij de houtige onderkant van de asperges. Schil de asperges daarna met een fijnschiller twee keer rond. Witte asperges zijn van zichzelf nogal draderig en door de asperge te schillen, ben je verlost van deze draden. Snij de asperges daarna in kleine stukjes en laat de toppen iets groter.

2Verwijder de schil van het sjalotjes en snij deze in kleine stukjes. Verwarm de bouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast.

Bereiding

1Smelt de boter in een koekenpan en als de boter heet is, doe je de sjalot in de pan. Fruit de sjalot ongeveer 2 tot 3 minuten zodat de smaak van dit uitje goed loskomt.

2Daarna doe je de asperges in de pan. Bak ook de asperges 2 tot 3 minuten mee met de sjalot, want ook de smaak van de asperges moet worden los gemaakt.

3Doe vervolgens de bouillon in de pan en laat de asperges zachtjes gaar koken in de bouillon. De toppen van de asperges zijn doorgaans sneller gaar dan de onderkant van de asperges. Als je het idee hebt dat deze gaar zijn, dan kun je deze alvast uit de pan halen.

4Als de asperges gaar zijn, dan haal je deze uit een pan en doe je deze in een keukenmachine of staafmixer. Voeg ook de kaas toe en zet het apparaat aan. Binnen een paar seconden heb je een heerlijke aspergesaus. Proef of je tevreden bent over de smaak. Het is de bedoeling dat de smaak van de asperge overheerst en dat de smaak van de kaas op de achtergrond is te proeven. Eventueel kun je nog wat extra zout en peper toevoegen om de saus extra hoog op smaak te krijgen.

5Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je een eetlepel zeezout in de pan en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Dit betekent dat de pasta nog een lekker bite heeft en dus niet door en door gaar is gekookt.

6Giet de pasta af en doe deze weer terug in de pan. Doe de aspergesaus bij de pasta samen met de verse peterselie. Roer de pasta nu goed door om te voorkomen dat deze gaat plakken.

7Serveer de pasta met asperges in mooie diepe borden en garneer met een beetje peterselie. Schaaf er nog wat kaas overheen en dit recept voor pasta met asperges is helemaal klaar. Geniet van dit lekkere pasta recept. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Brigitte

april 25, 2019

Als je nog wat asperges over hebt is dit een prima recept om de asperges eens op een andere wijze te eten. Heerlijke zachte aspergesmaak!

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Ciao Chantalle!

Grazie voor jouw reactie bij dit recept!
Asperges en ham zijn natuurlijk een klassieke combinatie…
Dus persoonlijk zou dat mijn voorkeur hebben.

Saluto, Tjerk

Chantalle

juni 12, 2018

Zou deze pasta lekker zijn met garnaaltjes of beter met Italiaanse ham?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.