Pasta met salami

Pasta met salami Pasta met salami 0 0 5 0

maart 15, 2015

Pasta met salami

Over pasta met salami

Wat is er nou Italiaanser dan pasta, salami en tomatensaus. Dit drietal vormt een ideale combinatie voor een lekker pasta gerecht wat je niet bijzonder vaak tegenkomt. De salami geeft een lekkere zoute smaak aan het gerecht en verrijkt de tomatensaus met smaak. De peterselie vormt de lekkere frisse tegenhanger en zorgt voor extra veel smaak.

Meer recepten voor pasta vind je op onze pagina met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

360g pasta

1 hele salami van goede kwaliteit

1 teen knoflook

1 sjalot

50ml droge witte wijn

400g gehakte tomaten

Tomatenpuree

Verse blaadjes oregano

Verse peterselie

Verse peper

Voorbereiding

1Verwijder het buitenste velletje van de salami en snij de salami in dobbelsteentjes van een halve centimeter. Snij de sjalot, het teentje knoflook en de verse peterselie in kleine stukjes.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan en als deze warm is, bak je de stukjes salami in het eigen vet. Dus zonder boter of olijfolie, salami bevat van zichzelf al vet genoeg. Als de salami na 5 minuten helemaal is uitgebakken voeg je de knoflook, het sjalotje en de verse blaadjes oregano toe. Je zult merken dat hier gelijk een heerlijke geur van afkomt. Fruit het geheel een paar minuutjes en blus dan af met de witte wijn.

2Als de witte wijn lekker in de salami is getrokken, voeg je de gehakte tomaten en de tomatenpuree bij de andere ingrediënten. Met de hoeveelheid tomatenpuree moet je een beetje spelen. Salami heeft van zichzelf een sterke smaak en de tomatenpuree zorgt voor de balans tussen salami en tomaat. De tomatenpuree voeg je dus naar eigen smaak toe. Laat het geheel lekker op het vuur staan en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

3Als de pasta klaar is, giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Dit is het moment om de tomatensaus met de salami bij de pasta in de pan te doen. Doe een aantal lepels saus in de pan, roer het geheel door, zodat alle pasta rood bedekt is met de saus. Gooi alle peterselie in de pan, roer nogmaals door en serveer in diepe borden. Doe op ieder bord nog 1 of 2 schepjes tomatensaus en bestrooi eventueel met wat verse Parmezaan. De pasta met salami is nu klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.