Pasta met stoofvlees

Pasta met stoofvlees Pasta met stoofvlees 0 0 5 0

maart 15, 2015

Pasta met stoofvlees

Over pasta met stoofvlees

Pasta met stoofvlees wordt bereid op basis van het recept voor Italiaans stoofvlees. Bucatini is de uitgelezen soort pasta om het stoofvlees bij te serveren. Deze soort pasta is lekker dik en past perfect bij een flink stuk stoofvlees en een krachtige tomatensaus. Vanwege de sterke zoutige smaak is Pecorino de beste kaas om hier overheen te strooien. Alle ingrediënten vallen in dit gerecht als een puzzel in elkaar.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 4 hrs
  • Bereiding: 30 mins
  • 4 hrs

    30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g pasta, bijvoorbeeld Bucatini

150g lamsgehakt

1 rode ui

4 tenen knoflook

2 tablespoons olijfolie

4 blaadjes salie

1 eetlepels oregano

770ml Mutti tomatensaus

100g pecorino

2 eetlepels zeezout

Voorbereiding

1Bereid het stoofvlees volgens het recept voor Italiaans stoofvlees. Snij de rode ui en de knoflook in kleine stukjes. Verwijder de blaadjes rozemarijn van de tak. Hier vind je het recept voor Italiaans stoofvlees.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in de hapjes pan. Fruit hierin de rode ui. Zodra deze glazig wordt, voeg je het gehakt toe en bak je het gehakt langzaam droog. Zodra het gehakt volledig is uitgebakken doe je ook alle kruiden in de pan. Laat het geheel 3 minuten door bakken.

2Gooi tot slot de eetlepel zeezout in de pan. Doe nu de tomatensaus in de pan. Vul de fles met 1/3 water doe dit ook in de pan. Zet de pan op een warmhoudplaatje op het kleinste pitje en laat dit ongeveer 30 minuten doorkoken met de deksel erop. Haal daarna de deksel van de pan en laat de saus nog 15 minuutjes doorkoken. Zodra de saus de juiste dikte (zo dik als deze uit de fles kwam) heeft, is deze gereed om te serveren.

3Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze met de andere eetlepel zout. Giet de past a af, doe terug in de pan en doe hierbij 2 grote lepels saus zodat de pasta niet gaat plakken. Schep de pasta nu op een voorverwarmd bord, doe er nog een klein beetje saus bij en een stukje stoofvlees. Sneeuw het bord onder met Pecorino. De pasta met stoofvlees is nu klaar om te serveren, buon appetito!

Serveertip

1Wat de saus en het vlees nog lekkerder maakt, is het stoofvlees de laatste 15 minuten in de saus leggen!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.