Bucatini met saucijsjes, eieren en kaas

Bucatini met saucijsjes, eieren en kaas Bucatini met saucijzen, ei en kaas 0 0 5 0

april 18, 2018

Bucatini met saucijzen, ei en kaas

Over dit recept voor bucatini met saucijsjes, eieren en kaas

Over het algemeen maak ik niet veel recepten die afkomstig zijn uit een kookboek. Maar toen ik het boek Venetië thuis gestuurd kreeg, had ik gelijk zin om dit lekkere recept voor bucatini met saucijsjes, eieren en kaas te maken. In veel kookboeken kom je recepten tegen die je min of meer wel kent, maar deze was ik zelf nog nooit eerder tegen gekomen.

Eigenlijk lijkt de bereiding verdacht veel op de wijze waarop je spaghetti alla carbonara maakt. Het grote verschil is dat je geen spek gebruikt maar het vlees van de saucijsjes. Verder is de bereiding nagenoeg identiek. De balletjes moeten hard worden aangebakken in de olijfolie en van de eierdooiers maak je samen met de Parmezaanse kaas een heerlijke saus. Bovendien staat dit gerecht binnen een handomdraai voor je neus te dampen! Gewoon een keertje maken dus! Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 15 minuten
  • 5 minuten

    15 minuten

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g bucatini

Olijfolie

4 saucijsjes

6 eierdooiers

150g Parmigiano Reggiano kaas

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Snijd het velletje van de saucijsjes open en haal het vlees eruit. Draai van het vlees kleine balletjes. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Bewaar het eigeel en gooi het eiwit weg. Schaaf de kaas alvast.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de bucatini. Als het water kookt, schep je eerst een eetlepel zeezout in de pan en daarna doe je de pasta erbij. Kook de bucatini 'al dente'.

2Ondertussen verwarm je de olijfolie in een koekenpan. Als de olie heet, is doe je de balletjes in de pan en bak je deze mooi bruin.

3Doe de kaas bij de eierdooiers en voeg wat vers gemalen peper toe. Roer deze ingrediënten goed door elkaar.

4Als de bucatini de juiste textuur heeft, schep je eerst een beker van het gezouten kookwater uit de pan. Daarna giet je de pasta af en doe je deze terug in de pan.

5Doe daarna de balletjes en het mengsel van kaas en eigeel in de pan. Voeg een klein beetje van het kookwater toe en roer de inhoud van de pan goed door. Door flink te roeren ontstaat er vanzelf een heerlijke kaassaus. Mocht het mengsel van ei en kaas klonteren, voeg dan nog wat van het kookwater toe. Zorg ervoor dat er een mooie gladde saus ontstaat.

6Als de bucatini met saucijsjes, eieren en kaas klaar is, serveer je deze in mooie diepe pastaborden. Maal er nog wat verse peper overheen, voeg nog wat geschaafde kaas toe en aanvallen maar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.