Pasta kaassaus

Pasta kaassaus Pasta kaassaus 4 0 5 1

maart 15, 2015

Pasta kaassaus

Over pasta kaassaus

Deze pasta met kaassaus niet is zomaar pasta met kaassaus. Het recept voor de kaassaus is door de grote hoeveelheid Parmagiano Reggiano werkelijk een genot. En de kleine dobbelsteentjes kalfsvlees passen EN perfect bij de Orrechiete (de gebruikte pastasoort) EN gaan ook geweldig samen met de kaassaus. Dit recept staat bij ons met grote regelmaat op het menu.

Toch op zoek naar meer pasta inspiratie? Bekijk dan al onze pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

250 tot 300g pasta, bijvoorbeeld Orrechiete

200g Parmigiano Reggiano

200ml koksroom

2 kalfsoesters

Olijfolie

Roomboter

Peterselie

Verse peper

Voorbereiding

1Snij de 2 kalfsoesters in dobbelstenen van 1,5 centimeter. Schaaf de Parmigiano Reggiano.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur en kook hierin de pasta. Ondertussen maak je de kaassaus. Doe de kookroom in een klein pannetje samen met de 200 gram geschaafde Parmigiano Reggiano. Zet het pannetje zachtjes op het vuur en laat de kaas smelten in de room. Hou het pannetje goed in de gaten. Blijf roeren, net zo lang tot dat de kaas helemaal is gesmolten en er een mooie gladde saus ontstaat. Zorg ervoor dat de saus op temperatuur blijft. Giet de pasta af, roer de kaassaus door de pasta en voet tot slot de gebakken stukjes kalfsoester toe aan het gerecht. Schep het gerecht op de borden en maak het af met verse peterselie en verse peper.

2Smelt in een koekenpan de roomboter en meng dit met de olijfolie. Bak vervolgens de gesneden stukjes kalfsoesters hard aan en zorg ervoor dat deze binnen 2 minuten helemaal gaar zijn. Eventueel kun je de kalfsoesters afblussen met droge witte wijn.

3Pasta met kaassaus en kalfsoester is super simpel om te maken, maar werkelijk een top gerecht. Dit wordt smullen, buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

layla

juli 7, 2020

erg lekker

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.