Pasta met walnotenpesto

Pasta met walnotenpesto Pasta met walnootpesto 0 0 5 0

maart 22, 2015

Pasta met walnootpesto

Over pasta met walnotenpesto

Pasta met walnotenpesto is een lekker pasta recept voor logischerwijs de liefhebbers van walnoot, maar natuurlijk ook van pesto. Voor de walnotenpesto kun je zelf bepalen wat de dikte van de textuur wordt, door te spelen met de olijfolie. Hou je van een stevige pesto, gebruik dan wat minder olijfolie. Ben je op zoek naar een meer olieachtige pesto, dan voeg je lekker veel olijfolie toe. Voor een extra lekkere smaak gebruik je natuurlijk olijfolie van goede kwaliteit. Deze kun je vinden in de lokale Italiaanse delicatessenwinkel. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor pasta met walnotenpesto!

Toch op zoek naar meer pasta recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 15 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

100g walnoten

1 teen knoflook

40g Parmigiano Reggiano

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de walnoten en zorg ervoor dat je in totaal 100 gram walnoot overhoudt. Leg de walnoten op een bakplaat. Haal de knoflook uit de schil en snij deze in grove stukken. Schaaf de Parmigiano Reggiano alvast, hak de verse peterselie fijn en verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereiding

1Zet de bakplaat in de oven en rooster de walnoten voor de duur van maximaal 5 minuten. Doe de walnoten daarna in een vijzel samen met de knoflook. Begin met vijzelen en zodra er een mooie gladde massa ontstaat, doe je ook de Parmagiano Reggiano in de vijzel. Ga verder met vijzelen en als ook de walnoten, de knoflook en de kaas een geheel vormen, voeg je naar smaak olijfolie, vers gemalen peper en zeezout toe. De walnotenpesto is nu klaar.

2Breng een pan water aan de kook. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan samen met een kleine eetlepel zeezout. Het is belangrijk om de pasta niet door en door gaar te koken. In Italië eet men de pasta het liefst 'al dente', dit betekent beetgaar.

3Als je tevreden bent over de textuur van de pasta, dan giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Roer gelijk de walnotenpesto door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Voeg de verse peterselie bij het gerecht en de pasta met walnotenpesto is klaar om te serveren. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met walnotenpesto! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.