Pasta met romige tomatensaus

Over pasta met romige tomatensaus
Pasta en tomatensaus smaken samen natuurlijk altijd lekker. Een variatie die minder vaak voorkomt, maar daarom niet minder lekker is, is romige tomatensaus. En het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is wat room door de tomatensaus roeren. Je zult gelijk merken dat de smaak wezenlijk anders is. Het effect van room is vaak dat gerechten en sauzen hierdoor wat zachter worden en dat is ook precies wat gebeurt bij dit recept voor pasta met romige tomatensaus. Het eindresultaat van dit recept is dan ook erg lekker. Verder kun je met dit recept natuurlijk volop variëren. Het spreekt eigenlijk voor zich dat je hier vlees aan kan toevoegen zoals gehakt, verse worsten of pancetta. Afblussen met wijn is ook toegestaan.
Natuurlijk zijn wij benieuwd wat je van dit recept vind. Laat gerust je mening achter onderaan dit recept. Tips en suggesties zijn natuurlijk ook enorm welkom.
Voor meer pasta recepten nodigen wij je uit om een kijkje te nemen op onze pagina met alle pasta recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 25 mins
- Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1De voorbereiding voor dit recept voor pasta met romige tomatensaus bestaat maar uit slechts een handeling, lekker overzichtelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de schil van de ui af halen en deze daarna te snijden in kleine stukjes.
Bereiding
1Verwarm een dikke klont boter in een koekenpan. Als de boter heef is, doe je de gesneden stukjes ui in de pan. Fruit de ui voor de duur van ongeveer 3 minuten. Het is de bedoeling dat de ui lekker veel smaak loslaat. Hierdoor wordt deze romige tomatensaus alleen maar lekkerder.
2Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan. Plet de tomaten met een spatel en voeg dat ook de tomatenpuree toe. Breng de tomatensaus op smaak met wat vers gemalen peper en zeezout.
3Doe vervolgens de deksel op de pan en laat de tomatensaus lekker pruttelen. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kun je dit 10 minuten doen, maar je kunt de saus ook gewoon een uur op het vuur laten staan. Zorg er wel voor dat de tomatensaus niet te ver indikt. Als dit toch gebeurt, voeg je gewoon een klein beetje water toe.
4Als de tomatensaus helemaal naar wens is voeg je de room toe. Roer de room er goed door heen en je zult merken dat de tomatensaus een lichtere kleur krijgt. Ook wordt de smaak wat zachter.
5Tot slot kook je de pasta in goed gezouten water 'al dente'. Doe als het water kookt, eerst een eetlepel zeezout in de pan en pas daarna de pasta. Als de pasta de juiste textuur heeft, dus nog lekker wat bite, is deze klaar. Giet de pasta af, doe deze gelijk weer terug in de pan en roer de romige tomatensaus erdoor heen. Dit recept voor pasta met romige tomatensaus is nu helemaal klaar.
6Serveer de pasta met romige tomatensaus in diepe voorverwarmde pastaborden. Schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas overheen en aanvallen maar. Geniet van dit lekkere pasta recept met romige tomatensaus. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Ken
januari 12, 2019
Zeer lekker, makkelijk en snel te bereiden !
Fam. Van der Maesen
januari 24, 2021
Makkelijk en lekker recept!