Pasta pesto zongedroogde tomaten

Pasta pesto zongedroogde tomaten Pasta pesto zongedroogde tomaten 0 0 5 0

maart 23, 2015

Pasta pesto zongedroogde tomaten

Over pasta pesto zongedroogde tomaten

Ook van zongedroogde tomaten kun je zelf heerlijke pesto maken. In dit recept maken wij dus pesto van zongedroogde tomaten en combineren wij deze pesto met de pasta soort Rigatoni. En om precies te zijn, zogenaamde Mezzi Rigatoni. Het woord 'Mezzi' betekent 'half' of 'halve' en dit zijn dus halve Rigatoni.

Als je op de afbeelding klikt, dan zie dat deze pasta hele dunne ribbeltjes heeft. Dit type pasta is daardoor perfect voor pesto's maar ook voor Ragu en tomatensauzen. Doordat de pasta een klein ribbeltje heeft, blijft in dit geval de pesto er lekker in kleven. Bovendien wordt de pasta ook nog eens lekker gevuld en proef je bij ieder hapje pasta de pesto volop. Veel plezier toegewenst met het bereiden van dit leuke recept voor pasta met pesto van zongedroogde tomaten. Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere pasta recepten..? Ga dan naar onze pagina met alle recepten voor pasta!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

80g zongedroogde tomaten

50g Parmigiano Reggiano

20g pijnboompitten

20g basilicum

1 teen knoflook

Vers gemalen peper

Zeezout

Olijfolie

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de teen knoflook. Snij de knoflook in 4 tot 5 grove stukken. Snij de Parmigiano Reggiano in kleine blokjes, of schaaf deze alvast, dit maakt het vijzelen een stuk eenvoudiger. Hetzelfde geldt voor de pijnboompitten. Hoe kleiner en fijner deze in de vijzel gaan, hoe gemakkelijker het wordt. Hak daarom de pitten alvast fijn met een scherp mes. Snij de peterselie ook fijn, zodat je hiermee het gerecht kan garneren.

Bereiding

1Voor dit recept voor pasta met pesto van zongedroogde tomaten kun je het jezelf makkelijk maken, maar je kunt ook kiezen voor de traditionele, maar iets lastigere weg. In het eerste geval stop je alle ingrediënten in een staafmixer of keukenmachine. De traditionele weg houdt in dat je de pesto helemaal zelf vijzelt. In dit recept is gekozen voor optie 2, namelijk vijzelen.

2Doe ingrediënt voor ingrediënt in de vijzel. Begin met de zongedroogde tomaten, daarna de basilicum, vervolgens de pijnboompitten en als laatste de Parmigiano Reggiano kaas. Begin iedere keer met vijzelen en als je een mooie gladde substantie in je vijzel hebt, dan voeg je het volgende ingrediënt toe.

3Uiteindelijk als alle ingrediënten zijn gevijzeld, dan heb je al een pesto van zongedroogde tomaten. Om de pesto te perfectioneren voeg je eerst olijfolie toe. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je tevreden bent over de dikte van de pesto. Vervolgens proef je de pesto om te bepalen hoeveel zeezout en vers gemalen peper er moet worden toegevoegd. Voeg ook deze 2 smaakmakers toe en dan is de zongedroogde tomaten pesto klaar.

4Zet een pan water op het vuur om de pasta in te koken. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zodra de pasta gaar, dan giet je deze af en doe je de pasta direct terug in de pan. Roer er gelijk wat zongedroogde tomaten pesto doorheen om te voorkomen dat de pasta gaat plakken.

5De pasta met pesto van zongedroogde tomaten is nu helemaal klaar. Serveer de pasta, garneer met verse peterselie, schaaf er nog wat Parmigiano Reggiano overheen en leg er tot slot nog een blaadje basilicum bovenop. Geniet van dit lekkere pasta gerecht met zongedroogde tomaten pesto! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.