Pasta saffraan

Pasta saffraan Pasta saffraan 4 0 5 1

maart 20, 2015

Pasta saffraan

Over pasta met saffraan

Pasta met saffraan is gebaseerd op het principe van zelf gemaakte bechamelsaus. Je begint met het maken van een 'roux' en langzaam transformeert deze roux in een heerlijke romige saffraansaus. Zorg er wel voor dat je beschikt over kwalitatieve saffraan die een mooie gele kleur afgeven waardoor het gerecht iets magisch krijgt! Saffraan vind je niet standaard in alle supermarkten, vaak moet je hier wel echt even je best voordoen. Bij een Oosterse supermarkt maak je doorgaans een goede kans om deze specerij te vinden.

Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor pasta met saffraan! Meer lekkere pasta recepten vind je in ons overzicht met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

1 sjalot

15g boter

10g bloem

100ml melk

100ml room

Een kleine hoeveelheid saffraan

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Snij het sjalotje zo fijn mogelijk. Verwarm de melk een beetje en wel de saffraan hierin.

Bereiding

1Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Het koken van de pasta duurt ongeveer net zo lang als het bereiden van de saus met saffraan.

2Smelt de boter in een pannetje tot deze een mooie goud bruine kleur heeft. Bak het sjalotje 2 minuten in de boter en voeg dan de bloem toe. Laat dit een paar minuten zachtjes op het vuur staan en blijf roeren. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk met de saffraan toe, zodat er een mooie saus ontstaat. Als je tevreden bent over de saus met saffraan, voeg je ook de room toe aan de saus. Logischerwijs ontstaat er een lekkere romige saffraansaus. Voeg vers gemalen peper en zeezout toe om de saus helemaal op smaak te brengen.

3Als het goed is ben je tegelijk klaar met de pasta en de saffraan saus. Giet de pasta af in een vergiet, doe deze terug in de pan en roer gelijk een deel van de saffraan saus door pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Serveer de pasta in diepe borden en doe nog wat saffraan saus over de pasta. Garneer het gerecht met verse peterselie en maal er nog wat verse peper overheen. De pasta met saffraansaus is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

februari 20, 2016

Beste Klaas,

Scherp, je hebt helemaal gelijk! 😉
In het recept heb ik een aanpassing gedaan.

Mvg,

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Klaas de vries

februari 7, 2016

Een paar gram saffraan lijkt me wel erg veel. Wordt per 0,05 gram verkocht, dus zouden zo’n 40 verpakkingen zijn (€40 euro)

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.