Pasta met verse worst

Pasta met verse worst Pasta met verse worst 5 0 5 1

maart 12, 2015

Pasta met verse worst

Over pasta met verse worst

Pasta met verse worst staat in Italië bekend als Pasta con Salciccia Fresca en is echt een pasta recept van het platteland. De ingrediënten die de hoofdrol op zich nemen in dit gerecht zijn natuurlijk de worst samen met de rozemarijn. Als je de saus lang genoeg op het vuur laat staan, merk je pas echt wat voor heerlijke smaken beide ingrediënten afgeven! Het takje rozemarijn op de afbeelding is puur ter decoratie. Maar... eventueel kun je ook nog een paar naaldjes over het gerecht strooien. Enjoy!

Meer lekkere pasta recepten vind je op onze pagina met alle recepten voor pasta!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

1 eetlepel olijfolie

2 verse Italiaanse worsten

1 teen knoflook

1 sjalot

1 takje rozemarijn

400g tomaten

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel oregano

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Snij alle kruiden en haal het vlees van de worsten uit het velletje. Ontvel de tomaten en snij deze in kleine stukjes. Het staat weliswaar niet tussen de ingrediënten, maar schaaf ook alvast maar wat Parmagiano Reggiano.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, gooi je grove stukken worst in de pan. Bak deze voorzichtig aan en zorg ervoor dat de stukken worst in tact blijven. Doe ook de sjalot, knoflook en rozemarijn in de pan. Na 2 minuten doe je ook de tomaten in de pan. Zodra de tomaten transformeren in saus, breng je de saus op smaak met de tomatenpuree, verse peper, zeezout en oregano.

2Zet de tomatensaus op een laag vuurtje en begin nu pas met het koken van de pasta. Hierdoor heeft de saus voldoende tijd om lekker in te dikken en de smaken van de worst en rozemarijn om door het hele gerecht trekken. Mocht de saus te dik worden, dan kun je altijd een klein beetje water toevoegen.

3Als de pasta gaar is, giet je deze af en doe je deze terug in de pan. Schep nu 2 grote lepels saus bij de pasta en roer goed door. Serveer de pasta in 2 verwarmde diepe borden en schep de resterende saus over het gerecht. De pasta met verse worst in nu gereed om te serveren. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Wim

september 29, 2017

Ook weer zo’n Italiaans recept: simpel en lekker. Ik heb het vaker gemaakt meestal met verse worst met venkel maar aangezien ik het niet op voorraad had heb ik boerenworst met peterselie en knoflook genomen. De verse tomaten tomaten goed laten inkoken met de worst en rozemarijn en salie. De saus was geconcentreerd en zoet! Zo hoort Italiaans eten te zijn!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.