Pasta sperziebonen en aardappel

Pasta sperziebonen en aardappel Pastsa met sperziebonen en aardappel 0 0 5 0

maart 24, 2015

Pastsa met sperziebonen en aardappel

Over pasta sperziebonen en aardappel

Pasta met sperziebonen en aardappel is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Toch is dit recept voor pasta met sperziebonen en aardappelen in de Italiaanse regio Liguria een bekend recept. De regio Liguria is natuurlijk ook de regio waar groene pesto, of te wel Pesto alla Genovese vandaan komt. In dit recept ontbreekt de groene pesto dan ook niet. Bovendien gaat de groene pesto echt super goed samen met de aardappel en de sperziebonen, dit is echt een hele lekkere combinatie. Kortom, voor iedereen die eens van het geplaveide pad af wil wijken is dit een super leuk en erg lekker recept. Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere pasta recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

100g groene pesto

100g sperziebonen

1 grote aardappel

Zeezout

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Schil de aardappel, was deze en snij de aardappel daarna in kleine blokjes. Snij de puntjes van de sperziebonen en maak ook de sperziebonen schoon. Het lekkerste is om natuurlijk verse groene pesto in dit recept te gebruiken, maar dit is optioneel. Just in case... vijzel dan 50 gram basilicum, 50 gram Parmigiano Reggiano, 20 gram pijnboompitten, 1 teen knoflook en voeg olijfolie, verse peper en zeezout toe.

Bereiding

1Doe de aardappelen en de sperziebonen afzonderlijk van elkaar in een pan met wat water en zeezout. Breng het water in beide pannen aan de kook. Kook de sperziebonen en aardappel in een kleine 5 minuten gaar. De sperziebonen zijn dan nog lekker knapperig en de kleine blokjes aardappel hebben dan ook nog voldoende bite.

2Breng ook een pan water aan de kook voor de pasta. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan samen met 1 eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Dit betekent dat de pasta niet door-en-door gaar is en nog een lekkere bite heeft.

3Zodra de pasta klaar is, giet je deze af en gaat de pasta terug in de pan. Roer de pesto gelijk door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Vervolgens doe je ook de sperziebonen en de aardappelen bij de pasta. Roer (met name) de aardappel en de sperziebonen voorzichtig door de pasta, het is natuurlijk zonde als je de aardappel kapot roert. DIt recept voor pasta met sperziebonen en aardappel is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere recept, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.