Aardappelen met rozemarijn

Over aardappelen met rozemarijn
Aardappelen met rozemarijn zijn een gouden combinatie. Voeg deze 2 ingrediënten bij elkaar en er moeten wel hele gekke dingen gebeuren wil dit geen succes worden. Dit gerecht wordt langzaam gegaard in de boven en doordat de aardappelen niet allen worden vergezeld door de rozemarijn, maar bovendien ook met sjalotten en knoflook krijgen deze een geweldige smaak. Als je echt gelukt hebt kom je ook nog een in de oven gegaard knoflookje of sjalotje tegen. Maar dan moet je wel echt geluk hebben!
Meer Italiaanse recepten met aardappel vind je in ons overzicht met groente recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 45 mins
- Hoeveelheid: aardappel recept voor 2 tot 3 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Schil de aardappels en snij in 10 plakjes per aardappel. Haal de blaadjes rozemarijn van de takjes en snij in kleine stukjes. Snij de knoflook in 4 stukken en halveer de sjalotten. Verwarm de oven op 200 graden.
Bereiding
1Gooi de olijfolie in de ovenschaal en leg een laagje aardappelen in de olijfolie. Doe vervolgens alle stukken knoflook en sjalot bij de aardappelen. Gooi hier nog wat olijfolie overheen en doe goed peper, zeezout en oregano over de aardappelen. Doe nu ook de overgebleven aardappelen in de ovenschaal doe wederom peper, zeezout en oregano over de aardappelen. Strooi tot slot de gesneden rozemarijn over de aardappelen en het gerecht is klaar om de over in te gaan.
2De oven is inmiddels voorverwarmd op 200 graden, zet de schotel aardappelen met rozemarijn in de over en hussel de aardappelen om de 10-15 minuten. Na 40 minuten zijn de aardappelen met rozemarijn uit de over klaar, buon appetito!