Bloemkool ovenschotel

Bloemkool ovenschotel Bloemkool ovenschotel 5 0 5 4

maart 22, 2015

Bloemkool ovenschotel

Over bloemkool ovenschotel

In Nederland zijn wij altijd gek op ovenschotels en een bloemkool ovenschotel staat vaak boven aan het lijstje met favoriete ovenschotels. In Italië wordt daar eigenlijk net zo over gedacht. Dit recept voor bloemkool ovenschotel op Italiaanse wijze is snel en eenvoudig te bereiden, maar de smaak is sensationeel. Doordat je ook de worsten in de oven bakt, komt het vet hiervan los. De lekkere smaak die dit met zich meebrengt trekt vervolgens in de bloemkool en de aardappelen. Een klein beetje olijfolie, wat Italiaanse kruiden, peper en zeezout zorgen voor de rest. Geniet in ieder geval van dit recept voor bloemkool ovenschotel op Italiaanse wijze! Buon appetito!

Op zoek naar meer groente recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 50 mins
  • 10 mins

    50 mins

  • Hoeveelheid: bloemkool recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

1 bloemkool

6 aardappelen

3 verse worsten

Olijfolie

Italiaanse kruiden

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Snij de roosjes bloemkool van de stronk en was deze vervolgens. Schil de aardappelen, snij deze in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en was ook de aardappelen. Snij het velletje van de worsten open en haal het worstvlees hieruit. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Doe de roosjes bloemkool in een pan samen met een kleine eetlepel zeezout en kook deze in ongeveer 5 minuten 'al dente', of te wel beetgaar. Giet de bloemkool af en doe deze samen met de aardappelen en het vlees van de worsten in een ovenschaal. Giet wat olijfolie over de inhoud van de schaal en bestrooi rijkelijk met vers gemalen peper, zeezout en Italiaanse kruiden.

2Zet de bloemkool ovenschotel nu 40 minuten in de oven. Na 20 minuten haal je de schaal even uit de pan, hussel alle ingrediënten goed door elkaar en zet de schaal weer in de oven. Als ook de resterende 20 minuten voorbij zijn, is de bloemkool ovenschotel in principe klaar. Controleer of de bloemkool en aardappelen gaar zijn en als dat het geval is, is deze overschotel klaar om op te dienen. Eventueel kun je de smaak van dit gerecht hoger krijgen door nog wat verse peper en zeezout toe te voegen. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor bloemkool ovenschotel op Italiaanse wijze. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

5 Reviews

Tjerk Kleisma

oktober 25, 2020

Ciao Mirjam,
Dat zou ik zeker doen, klinkt heerlijk in ieder geval!

Saluto, Tjerk

Mirjam Molleman

september 1, 2020

Ga het morgen maken, ziet er zo lekker uit en nog simpel ook lijkt me, maar kun je er ook geraspte parmezaanse kaas over strooien? Zou dat lekker zijn?

Wypkje

augustus 13, 2019

Heerlijk recept. Wij hebben er van genoten! Bij ons werden de aardappelblokjes alleen niet gaar. Die ga ik voortaan toch even voorkoken. Kan aan onze oven liggen. Die is niet helemaal goed meer.

Tjerk Kleisma

maart 29, 2015

Beste Harrie,

Allereerst dank voor jouw reactie!
Voor dit recept voor bloemkool ovenschotel is de aanbevolen temperatuur 180 graden.

Met vriendelijke groet,

Tjerk
AllesOverItaliaanseEten.nl

Harrie Roesink

maart 29, 2015

Bloemkool ovenschotel lijkt me erg lekker.
Vraag : op welke temperatuur moet de oven ?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.