Penne all’Amatriciana

Penne all’Amatriciana Penne all'Amatriciana 0 0 5 0

maart 12, 2015

Penne all'Amatriciana

Over Penne all'Amatriciana

Penne all'Amatriciana is een van de klassieke Italiaanse pasta recepten. Dit recept dankt haar naam aan de plaats waar dit recept haar oorsprong vindt, Amatrice. Het originele recept is op basis van Guanciale, een speciaal stukje van vlees van het varken. Aangezien dit erg lastig verkrijgbaar is, is Pancetta een waardige vervanger.

Bekijk ook onze andere pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g Penne

Olijfolie

100g Pancetta

1 teen knoflook

2 sjalotten

1 Spaanse peper

100ml droge witte wijn

770ml Mutti tomatensaus

Mutti tomatenpuree

Verse peper

Parmigiano Reggiano

Verse basilicum

Voorbereiding

1Snij de Pancetta in flinter dunne reepjes. Pel de knoflook en de sjalotten en snij deze fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij ook deze in kleine stukjes.

Bereiding

1Kook de Penne volgens de bereidingswijze gaar.

2Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de pancetta helemaal uit. Zodra dit gedaan is, fruit je de sjalot en de knoflook bij de pancetta. Doe daarna ook de rode peper in de pan. Blus het geheel af met de witte wijn. Doe daarna de tomatensaus bij het geheel en breng op smaak met peper, zout en de tomatenpuree. Wel goed proeven, de tomatensaus is natuurlijk al zout van de pancetta. Afhankelijk van je eigen smaak bepaal je de hoeveelheid tomatenpuree welke nog moet worden toegevoegd aan de saus. Laat het geheel lekker doorkoken, maar roer wel regelmatig.

3Als de Penne klaar is, giet je deze af in een vergiet en gooi je de Penne terug in de pan. Doe alvast een beetje van de amatriciana saus bij de Penne. Serveer de Penne in een diep bord en doe nog een beetje saus over de pasta. Maak de Penne all’Amatriciana door er Parmigiano Reggiano over heen te raspen. Decoreer het gerecht met een blaadje of takje verse basilicum.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.