Pasta met broodkruim

Pasta met broodkruim Pasta met broodkruim 0 0 5 0

maart 22, 2015

Pasta met broodkruim

Over pasta met broodkruim

Dit recept voor pasta met broodkruim is afkomstig uit de Italiaanse regio Puglia. Broodkruim wordt op verschillende manieren toegepast in de Italiaanse keuken en iedere Italiaanse regio heeft weer eigen recepten. Dit recept is dus afkomstig uit de hak van de laars van Italië en dat blijkt ook uit de ingrediënten die worden gebruikt. Ansjovis, zongedroogde tomaten gecombineerd met een lekkere Peperoncino (Spaanse peper) zorgen voor een Zuid-Italiaans gevoel. En persoonlijk vind ik dit eigenlijk wel een heel 'stoer' gerechtje!

Toch op zoek naar een andere recept met broodkruim..? Bekijk dan dit recept uit Siena, spaghetti met broodkruim!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

Olijfolie

1 teen knoflook

1 Spaanse peper

10 zongedroogde tomaten

4 ansjovis filets

6 sneetjes witbrood

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en snij deze in de kleine stukjes. Snij de onderkant en bovenkant van de Spaanse peper. Vervolgens snij je de Spaanse peper in ringetjes. Snij de korsten van het witbrood en daarna snij je het brood zo fijn als mogelijk. Hak de peterselie eveneens helemaal fijn. En tot slot snij je de zongedroogde tomaten in de lengte in reepjes

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, doe je de ansjovis filets in de pan. Binnen enkele seconden valt de ansjovis uit elkaar en als deze helemaal is opgegaan in de olie voeg je ook de knoflook, Spaanse peper en zongedroogde tomaten toe.

2Na enkele minuten doe je ook het stukjes witbrood in de pan. Je zult zien dat het witbrood zich gelijk helemaal volzuigt met al die heerlijke smaken die al in de pan zitten. Voeg ook gelijk peper en zeezout toe voor nog meer smaak. Bak het brood ongeveer een kleine 10 minuten mee. Ondertussen kun je gerust het water voor de pasta opzetten. Blijf het brood in de pan omscheppen. Naarmate het brood langer in de pan zit, wordt het brood steeds knapperiger. Dit geeft je tevens de kans om het brood op een meer eenvoudige manier fijner te maken. Als het broodkruim lekker knapperig is, haal je de pan van het vuur.

3Als het goed is, kookt het water voor de pasta inmiddels. Doe de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Giet de pasta af en doe deze gelijk in de pan met broodkruim. Roer het geheel goed door en de pasta met broodkruim is helemaal klaar. Dien de pasta met broodkruim op en garneer tot slot met wat verse peterselie. Geniet van dit lekkere recept! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.