Vegetarische pasta

Vegetarische pasta Vegetarische pasta 0 0 5 0

maart 15, 2015

Vegetarische pasta

Over vegetarische pasta

Dit vegetarische pasta gerecht had ook zomaar kruidige pasta kunnen heten. 1 ding is een feit, er zit in ieder geval geen vlees in dit pasta gerecht. Maar ik ben ervan overtuigd dat ook vleeseters dit een heerlijk gerecht vinden. De peterselie, oregano en basilicum zorgen ervoor dat er een lekker kruidig geheel ontstaat, terwijl de knoflook en Parmigiano Reggiano als smaakmaker dienen!

Meer vegetarische pasta recepten vind je in ons complete overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta van De Cecco

8 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 bosje verse peterselie

5 takjes verse oregano

10 takjes verse basilicum

1 bolletje knoflook

1 rode ui

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de sjalot en de peterselie helemaal fijn, de knoflook in flinterdunne plakjes en de rode ui in dunne ringen. Schaaf alvast de Parmagiano Reggiano en verwijder de blaadjes oregano en basilicum van de takjes.

Bereiding

1Kook de pasta volgens de bereidingswijze in gezouten water. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en als deze warm is, doe je hier de knoflook, sjalot en de helft van de blaadjes oregano bij. Laat de olijfolie op een klein pitje staan en zorg ervoor dat de knoflook niet bruin en plakkerig wordt, dat is niet lekker.

2Als de pasta 'al dente' is, doe je alle overige ingrediënten in de koekenpan. Dit zijn als het goed is nog de peterselie, de helft van de blaadjes oregano, de blaadjes basilicum en de rode ui. Eventueel kun je ook alvast de helft van de Parmigiano Reggiano in de pan doen. Giet nu de pasta af en doe deze gelijk in de koekenpan. Roer de pasta gelijk goed door, zodat de pasta lekker vochtig is van de olijfolie en alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld.

3Serveer de pasta in diepe borden. Eventueel kun je nog wat verse overgebleven kruiden zoals peterselie, wat blaadjes oregano en basilicum en wat Parmigiano Reggiano over de pasta strooien. De vegetarische pasta is nu klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.