Pittige pasta

Pittige pasta Pittige pasta 0 0 5 0

maart 12, 2015

Pittige pasta

Over pittige pasta

Pittige pasta is van origine een Calabrees 'herdersrecept'. Dit recept heeft een unieke smaak welke tot stand komt door de vette worst in combinatie met de rode Spaanse pepers en de blaadjes salie. Vroeger en eigenlijk tot vandaag de dag hadden herders weinig geld en waren vaak lang van huis met alleen een rugzak. De worst kun je opgedraaid in zout meenemen en goed houden. Het enige wat de herder hoefde te doen was een aantal pepers vinden en salie plukken om het gerecht te bereiden, deze zijn overal in Calabria te vinden.

Bekijk ook onze andere lekkere pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 2 uren 30 minuten
  • 15 minuten

    2 uren 30 minuten

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

200g Rigatoni mezzi

1 klontje roomboter

1 rode ui

100g lamsgehakt

100g rundergehakt

1 theelepel zeezout

1 theelepel oregano

1 theelepel rozemarijn

8 tot 10 worstjes (halal rund)

8 blaadjes salie

2 Spaanse pepers

770ml Mutti tomatensaus

2 eetlepels tomatenpuree

4 tenen knoflook

Voorbereiding

1Snij de rode ui en de knoflook in kleine blokjes en de rode peper in 10 grove stukken. Scheur de blaadjes salie in vieren.

Bereiding

1Smelt de roomboter in een stoofpan of hapjespan. Fruit de rode ui lichtjes en doe daarna ook de 2 soorten gehakt in de pan. Bak het gehakt rustig bruin. Voeg dan de knoflook, de rozemarijn en de oregano toe en bak het geheel tot een 'knetterend' geheel. Zet de pan op laag vuur, haal alle ingrediënten uit de pan en leg deze op een bordje.

2Als het goed is, zit er nu nog vet en vocht in de pan waarin je de worstjes kan bakken. Zet het vuur vol open en bak de worstjes rondom bruin. Prik 1x in de worstjes, zodat het vet eruit loopt en gooi dan direct de salie, het zeezout en de Spaanse pepers bij de worstjes. Bak de inhoud van de pan nu ongeveer 5 minuten op hoog vuur en hou de ingrediënten in beweging.

3Doe het gehaktmengsel wat je eerder uit de pan hebt gehaald, weer terug in de pan. Voeg dan de tomatensaus en de tomatenpuree bij de andere ingrediënten zodat er een mooi geheel ontstaat. Laat de pan met de saus nu ongeveer 2 uur op het vuur staan zodat de smaken van alle ingrediënten maximaal tot hun recht kunnen komen.

4Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de pasta gaar is, giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Schep nu gelijk 2 grote lepels saus bij de pasta en roer het geheel goed door. Serveer de worstjes op een bord, schep de pasta erbij en doe tot slot wat extra saus over de pasta. Om deze lekkere pittige pasta helemaal op smaak te krijgen, sneeuw je de pasta onder met Pecorino! Geniet van de pittige pasta! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.