Pasta met olijfolie en knoflook

Pasta met olijfolie en knoflook Spaghetti met knoflook, olijfolie en Spaanse peper 4 0 5 2

maart 13, 2015

Spaghetti met knoflook, olijfolie en Spaanse peper

Over pasta met olijfolie en knoflook

Het recept voor pasta met olijfolie en knoflook is niets anders dan de Nederlandse vertaling van het wereldberoemde pasta recept Pasta Aglio e Olio. En eigenlijk is dit zelfs een Pasta Aglio Olio e Peperoncino, omdat er een rood Spaans pepertje is toegevoegd aan dit recept.

Voor pasta recepten is het zeer gebruikelijk om zeezout toe te voegen aan het kookwater van de pasta. Bij de meeste recepten kan het nog enigszins worden gecamoufleerd als dit niet gebeurt. Voor dit recept voor pasta met olijfolie, knoflook en Spaanse peper in dit helaas geen optie. Zonder het toevoegen van het zeezout aan de pasta smaakt de pasta erg flauw. Bovendien heeft de zoute pasta een versterkend effect op die heerlijke knoflookolie die je zojuist hebt gemaakt. Kortom, wees royaal met zeezout en geniet van dit heerlijke traditionele recept voor pasta met olijfolie en knoflook. Buon appetito!

Bekijk ook onze andere pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

250g spaghetti

2 bolletjes knoflook

1 Spaanse peper

Olijfolie

10 takjes verse peterselie

100g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit recept voor pasta met olijfolie, knoflook en Spaanse peper is simpel. Verwijder de schil van de knoflook en snij deze in een paar grove stukken. Snij de bovenkant van de Spaanse peper en vervolgens in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn als mogelijk en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water heet is, doe je eerste 2 kleine eetlepels zeezout in de pan en daarna pas de pasta. Kook de pasta 'al dente'. Al dente betekent in het Nederlands beetgaar, de pasta moet dus nog een beetje een bite hebben.

2Doe de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Leg de grove stukken knoflook en de stukjes Spaanse peper in de olijfolie en verwarm de olijfolie dan langzaam. Als de olijfolie zachtjes begint te borrelen dan zet je de pan op laag vuur. De stukken knoflook dansen als het ware nu in de olijfolie.

3Hou de pan met olijfolie goed in de gaten, deze mag niet te warm worden, anders verbrandt de knoflook. Als je het vermoeden hebt dat de olijfolie te heet is, dan kun je de pan ook gewoon van het vuur halen.

4Als de pasta gaar is, dan giet je de pasta af in en vergiet. Vanuit het vergiet doe je de pasta in de pan bij de olijfolie, knoflook en Spaanse peper. Voeg nu ook de verse peterselie toe. Roer de pasta nu goed door de knoflookolie, zodat de olijfolie de pasta bedekt met een mooi dun laagje. De knoflook, Spaanse peper en peterselie zijn na het doorroeren vaak gelijk al mooi gelijkmatig over de pasta verdeeld.

5Dien de pasta met olijfolie, knoflook en Spaanse peper op in mooie diepe borden. Ganeer met nog wat verse peterselie en eventueel kun je ook alvast wat Parmezaans kaas overheen strooien. Persoonlijk vind ik het altijd erg lekker om eerste een paar happen van de pasta met knoflook en olijfolie te nemen en dan pas kaas toe te voegen. Maar goed, dit is natuurlijk puur persoonlijk. Geniet in ieder geval dit traditionele recept voor pasta met olijfolie en knoflook. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Mieke

april 3, 2022

2 grote tenen is inderdaad genoeg. Aan het einde voeg ik nog weleens een stukje klein gesneden ansjovis toe.

corry kuster

februari 4, 2021

dit is een heerlijke snelle pasta , alleen 2 bolletjes knoflook , moeten dat niet 2 teentjes zijn

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.