Pizza Margherita

Pizza Margherita Pizza Margherita 0 0 5 0

maart 13, 2015

Pizza Margherita

Over Pizza Margherita

Pizza Margherita heeft haar naam te danken aan de 19e eeuwse Italiaanse koningin, en je raadt het al haar naam was Margherita. Koningin Margherita bracht een bezoekje aan de Italiaanse stad Napoli en werd daar getrakteerd op een pizza. Deze pizza was belegd in de kleuren van de Italiaanse vlag, het rood van de tomatensaus, het wit van de Mozzarella en het groen van de basilicum. Koningin Margherita vond deze pizza zo lekker dat deze pizza sindsdien Pizza Margherita heet!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: pizza recept voor 1 persoon

Ingrediënten

Pizzadeeg

Olijfolie

1 teentje knoflook

1 sjalot

400g gehakte tomaten van Mutti

Verse peper

Zeezout

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel oregano

Mozzarella

Verse basilicum

Voorbereiding

1Bereid het pizzadeeg volgens ons recept. Pel de sjalot en knoflook hak deze in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook ongeveer 1 minuut. Doe de gehakte tomaten samen met de oregano in de koekenpan en breng deze langzaam op temratuur. Maak ondertussen een mooie ronde pizzabodem van het deeg. Als de tomatensaus goed op temperatuur is, breng je de saus op smaak met verse peper en zeezout.

2Breng de saus aan op de pizzabodem en beleg deze met mozzarella. Bak de pizza nu ongeveer 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de pizza margherita weer uit de oven en decoreer deze met een aantal blaadjes basilicum. Geniet van deze zelfgemaakte pizza margherita! Buon appetitio!

Serveertip

1Eventueel kun je de pizza nog beleggen met verse cherrytomaatjes!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.