Zelfgemaakte pizzasaus

Zelfgemaakte pizzasaus Zelfgemaakte pizzasaus 4 0 5 1

augustus 12, 2017

Zelfgemaakte pizzasaus

Over zelfgemaakte pizzasaus

Zelf pizza maken, vind ik altijd erg leuk. Dit doet mij namelijk denken aan vroeger. Als je van plan bent om zelf het deeg voor de pizza te maken, waarom zou je dan niet zelf de pizzasaus maken. Terwijl je het deeg laat rijzen, heb je volop de tijd om de saus te maken. Met een paar eenvoudige ingrediënten en met behulp van een staafmixer heb je binnen 20 minuten een heerlijke zelfgemaakte pizzasaus bereid. Koud kunstje!

Op zoek naar een lekkere pizza om deze saus voor te gebruiken? Neem dan een kijkje in ons overzicht met pizza's.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: recept voor 4 tot 8 pizza's

Ingrediënten

400g gepelde tomaten

1 ui

1 teen knoflook

Zeezout

Oregano

Een handje basilicum blaadjes

Olijfolie

Voorbereiding

1Voor dit recept voor zelfgemaakte pizzasaus slechts een simpele handeling ter voorbereiding. Verwijder de schil van de ui en het teentje knoflook. Snijd beide ingrediënten in fijne stukjes.

Bereiding

1Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je de gesneden stukjes ui, knoflook en oregano in de pan. Fruit de ui en knoflook voor de duur van een paar minuten. De smaken komen hierdoor goed los.

2Vervolgens gaan ook de gepelde tomaten in de pan. Plet de tomaten met een pollepel of een spatel. Zodra je de tomaten plat drukt, ontstaat eigenlijk vrijwel gelijk de textuur van de pizzasaus.

3Kneus de blaadjes basilicum en voeg deze toe aan de saus. Breng de saus op smaak met lekker wat zeezout. Roer de inhoud van de pan goed door en draai het vuur dan op zacht. Laat de saus 10 tot 15 minuten lekker pruttelen. De smaak kan zich hierdoor goed ontwikkelen.

4Hevel de inhoud van de koekenpan over in een staafmixer. Daarna pureer je dit, zodat er een mooie gladde pizzasaus ontstaat. Proef of je tevreden bent over de smaak. Deze mag best een klein beetje zout zijn, want dit is toch een van de belangrijkste smaakmakers van de pizza.

Gerelateerde recepten

1 Review

Mats

mei 4, 2021

Super leuk en snel!!!!!!!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.