Pizza Napoletana

Pizza Napoletana Pizza Napoletana 3 0 5 1

maart 15, 2015

Pizza Napoletana

Over Pizza Napoletana

Pizza Napoletana is de Romeinse benaming voor een pizza met ansjovis, zwarte olijven en kappertjes. Opvallend is dat de 'Napolitani' deze pizza een Pizza Romana. In Nederland kennen wij deze pizza niet anders van de Pizza Napoletana, dus laten wij dit maar aanhouden.

Neem ook gerust eens een kijkje tussen onze andere pizza recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pizza recept voor 1 persoon

Ingrediënten

Pizzadeeg

Olijfolie

1 sjalot

1 teen knoflook

3 rijpe trostomaten

1 eetlepel tomatenpuree

Zeezout

Verse peper

1 eetlepel oregano

Mozzarella

Ansjovis

Zwarte olijven zonder pit

Kappertjes

Voorbereiding

1Bereid het deeg voor de pizza volgens ons recept voor pizzadeeg of maak zelf een pizzabodem. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en de tomaten in blokjes. Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot en snij beide in fijne stukjes. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin in de sjalot en de knoflook ongeveer 1 minuut. Doe de stukjes tomaat in de pan. Zodra de tomaten transformeren in saus, breng je het geheel op smaak met peper, zeezout en tomatenpuree naar smaak. Voeg tevens de oregano aan het geheel toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten doorkoken, zodat deze een mooie structuur krijgt.

2Ondertussen heb je de gelegenheid om van het pizzadeeg een mooie pizzabodem te maken. Breng op de pizzabodem een laagje tomatensaus aan. Vervolgens beleg je de pizza met mozzarella, kappertjes, de ansjovis en de zwarte olijven. Doe de pizza ongeveer 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Na ruim 10 minuten is deze echte Napolitaanse beuker finito! Laat deze pizza Napoletana je lekker smaken, buon appetito!

Serveertip

1Wat erg lekker is, is om wat olijfolie van goede kwaliteit over de pizza heen te schenken net nadat je deze uit de oven hebt gehaald. Enjoy!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

maart 8, 2017

Ciao Maarten, de ansjovis kun je samen met de kappertje en de olijven op de saus en de Mozzarella leggen. Dit is nu ook toegevoegd aan het recept đŸ˜‰

maarten

maart 8, 2017

Waar moet de ansjovis?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.