Pollo Parmigiana

Pollo Parmigiana Pollo Parmigiana 3 0 5 1

maart 15, 2015

Pollo Parmigiana

Over Pollo Parmigiana

Pollo Parmigiana is een bekend Italiaans vleesgerecht waarbij een aantal typisch Italiaanse ingrediënten en producten dominant aanwezig zijn. De kip wordt gegaard in de tomatensaus en de Mozzarella en de Parmigiano Reggiano zorgen ervoor dat het gerecht qua smaken perfect op orde zijn. De Mozzarella geeft de kip een goddelijke smaak en de Parmigiano Reggiano geeft dit gerecht het beetje extra zout wat een lekker vleesgerecht nodig heeft. Op de afbeelding is de kip weliswaar niet zichtbaar aanwezig, maar iedereen weet wat er verstopt zit onder de tomatensaus en de kaas. Dat wordt smullen!

Meer lekkere kip recepten zijn te vinden op onze pagina met alle Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: kip recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g kipfilet

Verse peper

Zeezout

Klontje roomboter

1 teen knoflook

1 sjalot

400g gepelde tomaten van Mutti

200g Mozzarella

100g Parmigiano Reggiano

10 blaadjes basilicum

1 theelepel oregano

Voorbereiding

1Pel de sjalotjes en de knoflook en hak deze vervolgens in kleine stukjes. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken. Snij de Mozzarella in een aantal lekkere plakken en schaaf de Parmigiano Reggiano. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin de olijfolie. Fruit de gehakte stukjes sjalot en knoflook, laat deze niet aanbranden, daarmee gaat de smaak verloren. Doe vervolgens ook de gehakte tomaten in de pan en breng het geheel op smaak met peper, zout en oregano. Doe de gescheurde blaadjes basilicum in de pan. Laat het geheel lekker door sudderen tot er een mooie dikke saus ontstaat.

2Ondertussen zet je een andere koekenpan op het vuur en smelt je het klontje boter. Bestrooi de kip met peper en zout en bak deze hard aan in de koekenpan, zodat deze aan beide kanten lekker bruin is.

3Leg de kip in een ovenschaal en schenk de tomatensaus hierover heen. Leg de plakken mozzarella op de kip en strooi de Parmigiano Reggiano over het geheel. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven. De Pollo Parmigiano is nu klaar, dat wordt smullen, buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

oktober 25, 2020

Ciao Eric,
10 staat voor 10 blaadjes basilicum.
Ik heb het zojuist toegevoegd aan de ingrediëntenlijst bij het recept.
Grazie voor het doorgeven.

Saluto,
Tjerk

Eric Jorem

september 10, 2020

Geen beoordeling maar een vraag: ik wil dit recept gaan proberen, maar wat houdt “10 basilicum” in?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.